tisdag, november 13, 2007

Bröst


Gillar ni era bröst? Jag har aldrig riktigt tänkt på det, utan mina bröst är mina bröst och de är där de är och ser ut som de gör. Ingenting att orda om, alltså.

Jag såg ett program i England, där Trinny och Susannah sprang land och rike runt för att ta reda på varför så många kvinnor inte gillar sina bröst och varför de har fel storlek på sin behå. Jag blev uppriktigt chockad när kvinna efter kvinna konstaterade att de verkligen avskydde sina bröst! Jag förstår inte hur man kan avsky sina bröst, det är ju en del av en själv? Jag kan i och för sig förstå det om brösten i fråga är jättestora och förhindrar ens vardagliga liv och hoppar omkring när man sportar, men om man
har ett par normalstora/små bröst så finns det ju ingenting att klaga på, eller?

Sen verkar det ju vara otroligt svårt att få folk att ta på sig rätt behåstorlek. I programmet fick 900 kvinnor komma och bli mätta och få en gratis behå i deras rätta storlek, och det visade sig att 90% av dessa kvinnor hade fel storlek på sin behå! Oftast var det så att de hade för liten kupstorlek och för stor storlek på omkretsen, vilket ledde till att behån gled upp och ner och inte gav rätt stöd. En bra ledtråd är att om bröstet antingen väller över kanten ovanpå, eller kikar under bygeln så betyder det att behån är för liten.

Självklart har väl alla småbröstade kvinnor undrat över hur det är att ha stor bröst, liksom alla storbröstade ibland önskar att deras bröst var mindre. Om ni är bekanta med Trinny och Susannah tidigare, så vet ni kanske att Susannah har lite större bröst, medan Trinny har små bröst. Under programmets gång så ville Trinny prova på hur det skulle kännas med stora bröst, så hon fick hjälp att klistra på ett par verkligen naturtrogna bröst i storlek D, för att se hur det kändes. Bland annat tränade hon en timme med sin PT, och hela tiden kutade hon för att hon inte var van vid de stora brösten, och hon undrade hur storbröstade kvinnor orkade med att träna med allt det extra framtill! Hon konstaterade slutligen att hon var nöjd med sina små bröst, och om hon ville ha lite fylligare bröst så la hon helt enkelt i inlägg i behån.

Deras slutsats var att man borde vara nöjd med sina bröst, och med rätt behå kunde man kontrollera sina bröst, oavsett om de var små eller stora!

Så hur är det med oss svenskar, gillar vi våra bröst, eller inte?!

9 kommentarer:

Akira ♥ sa...

I stort tror jag nog att svenskorna är ganska missnöjda med sina kroppar. Likaså med sina bröst. Som du skriver så finns det ju inte så mkt man kan göra åt sin kropp, man fick den man fick.

Annika sa...

Ja, jag tror som Akira ovan...Dom flesta är nog rätt missnöjda med sina kroppar, tyvärr...
Själv tycker jag att mina bröst är OK, B kupa. Vill inte ha större, aldrig...Verkar jobbigt...
Kan tro att Susannah tyckte det var jobbigt...
Gillar Susannah och Trinny mkt, btw...

Ninnie sa...

Å, denna kroppsfixering...Man borde lära sig att vara nöjd över den kropp man har, SPECIELLT om man har en frisk kropp som fungerar som den ska.Det är ju inte alla förunnat faktiskt...
Jag har pyttiga små bröst, som jag är helnöjd med, skulle aldrig vilja ha andra än dessa som är MINA.

Sarah sa...

Mina bröst är mina, de vill jag ha som de är. Ok de har förändrats med åldern och ammning. Jag håller med ninni - man får vara nöjd med det man har och känna uppskattning över att man är frisk ;)

Desiree sa...

Jag måste säga att jag faktiskt är supernöjd över mina bröst. Till och med en av mina favoritkroppsdelar på mig. De är inte stora (A-kupa) men de passar bra på min kropp och de är symetriska och runda. Inte för att vara skrytsam men jag tycker faktiskt jag har snygga bröst och skulle inte vilja göra dem större.

Sara sa...

Ja varför är det just brösten så många är missnöjda med? Det spelar ju faktiskt ingen roll om man har stora eller små. Men men, jag har själv varit där...när jag var yngre tyckte jag att jag hade för små. Idag är jag nöjd och vill ha dem som de är :)

Miss Marie sa...

alla - visst är det jobbigt att vi inte kan vara nöjda med våra kroppar? jag tycker absolut inte att man ska skämmas över att säga att man har fina bröst eller annan kroppsdel; om inte du gillar din kropp vem gör det då?! :)

Unknown sa...

Jag tror att det för det mesta är kvinnorna som är missnöjda med sina bröst. Det tror att de måste vara si eller så medans männen i stort sätt inte bryr sig. Mina manliga vänner har aldrig sagt "hon har för små/eller stora bröst" Jag tycker att ni ska vara nöjda med era bröst. Träffar ni på någon dum, bröstfixerad snubbe så dumpa honom.

Miss Marie sa...

anders - jag håller med dig! männen brukar vara glada i vad de än får, och jag har helelr aldrig hört mina manliga vänenr klaga över att deras tjej har för små/stora bröst!