Julen närmar sig nu! Bara två dagar kvar nu. Granen är klädd och julpyntet uppe och godiset fixat! Mitt favoritgodis är mintkyssar, hur enkla att göra som helst och verkligen jääättegoooda! En äggula, sen florsocker tills det blir en deg som man kan forma utan att det kladdar, cirka 10 droppar pepparmintsolja, sen rulla ihop till små bollar som sen trycks ut med tummen. Gör bara inte mintkyssarna för tjocka eller för stora, eftersom de inte torkar då. Sen är det bara att smälta lite choklad i mitten, låta torka, och sen har man det godaste julgodiset. Nejlikor i apelsiner är också en favorit, då luktar det julgott!
Och det obligatoriska pepparkakshuset. Lika fult (men charmigt) som vanligt. Ett måste, även fast ingen vill äta det senare! =)
Nytt för i år är att vi ska äta kalkon på juldagen. Engelsmannen har med sig ett recept på stuffing från sin mamma, så igår stuffade vi kalkon. Det var en... intressant upplevelse! Den luktade iallafall himmelskt! Hoppas den smakar lika gott... =)
Snyggt pepparkakshus! Jag gillar också apelsiner med nejlikor i. Det doftar så gott från dessa. Kul att ni ska prova kalkon med stuffing i år. Jag tycker det är jättegott!
En mamma och fru mitt i livet. Vi flyttade från vår lilla by på Englands nordvästra kust, jag, maken Engelsmannen och våra söner Alfred och Anders, till Linköping.
Jag gillar vackra saker, fotografera vår vardag, att testa nya recept i köket och dagdrömmar.
5 kommentarer:
Snyggt pepparkakshus! Jag gillar också apelsiner med nejlikor i. Det doftar så gott från dessa. Kul att ni ska prova kalkon med stuffing i år. Jag tycker det är jättegott!
O, mintkyssar, så gott! Kanske hinner fixa till några, det ser så frestande ut. God Jul!
Vad härligt det ser ut! (iallafall med mintkyssarna o pepparkakshuset ;) ) God jul!
God Jul från mig och barnen.
Hi hi vad spännande med kalkon! Ser dock lagom mysigt ut att stuffa den.;-) Ha en superhärlig jul! Kram ÅsaB
Skicka en kommentar