måndag, mars 02, 2009

Bröllopsmässa

I helgen var det bröllopsmässa på Örebro slott och vi hade biljetter till gårdagen. Det var faktiskt riktigt kul och över förväntan! Det var modevisning, massa med blommor, ringar, tårtor, fotografer och allt som möjligen kan ha det minsta lilla med bröllop att göra! Jag tycker det var roligast att gå runt och prova ringar och prata med fotografer. Syrran tyckte det var bäst med chokladfontänen och lyckades spilla både vit och mörk choklad på sjalen. Så en sån blir det inte på bröllopsfesten!
Snyggaste brudklänningen på visningen tycker jag var denna. Ganska enkel med fint mönster på tyget. Men överlag var klänningarna ganska så tråkiga. Axelbandslöst och med en massa stenar, paljetter and what have you var "trenden" bland klänningarna. Svensk bröllopdklänningsdesign är grymt tråkigt och utan inspiration.
Snyggaste icke-brudklänningen var denna svarta med en hel massa volanger över hela klänningen, jättefin! Den i vitt skulle varit riktigt snygg. Bilden är suddig, men modellerna var inte som vanliga brudar som försiktigt skrider nedför podiet, utan det var speed marsch som gällde. Klänningen i mitten här tyckr jag faktiskt var snygg, även fast jag i vanliga fall inte gillar svartvita brudklänningar, det var lagom mycket här. Och så gillar jag den lilla puffen hon hade i håret! "Trenden" för brudgummarna var mer blanka, "glamorösa" tyger och sånt tycker jag är så fruktansvärt fult. Särskilt matchat med en väst i något hiskeligt mönster. Kräkvarning. Den här brudgummen var den bästa, i ljus outfitLite hårdetaljer fanns det också. Snyggast var den lilla hatten i svart och rosa på sned, men den hann jag inte få bild på!
Det är tur att jag redan har bestämt brudklänning, för jag fick ingen inspiration från visningen. Jag är också glad att jag ska göra min egen bukett, för "trenden" i år är tydligen att ha antingen blommort hårt bundna och något sorts fågelboaktigt eller stjälkarna i en zick zack-form ovanpå själva blommorna. Konstigt är det och ännu konstigare att försöka förklara. En annan "trend" är att ha långa blommor som liksom ska vila på armen när man bär dom och som sen bara hänger rakt ner om man håller dem som en vanlig bukett. Svårburet, to say the least.
Däremot fanns det en hel massa vigselringar som jag vill ha! En dam föreslog att jag skulle satsa på två, tja, varför inte? Men mamma trodde inte att Engelsmannen skulle gilla det... Och definitvit inte Engelsmannens föräldrar! :)
Summa summarum, en riktigt trevlig dag med en massa bröllopsstämning!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var en riktigt mysig mässa! Många utställare och mkt att titta på. Härligt fatfylld modeshow. Tobbe "let´s dance" hann vi oxå se på scenen!!

Desiree sa...

Skoj att få gå på bröllopsmässa. Det passar ju dig helt perfekt i dessa tider. Synd dock att det var ganska trista klänningar. Letar du fortfarande klänningsinspiration när det gäller modell eller har du redan bestämt dig för hur din ska se ut? Hoppas att din syrras fläckar gick bort. Gott med chokladfontän men inte roligt med fläckarna.