torsdag, april 09, 2009

Viktualienmarkt

Jag älskar marknader. Det har jag alltid gjort och kommer alltid att göra. Det spelar ingen roll om det är matmarknader, second handmarknader eller vanlig krimskramsmarknad, jag älskar dem alla. I Frankrike gillade jag att ta min lilla korg och gå och handla grönsaker och bröd, och här i München gör de likadant. Och jag vågar faktiskt säga att jag hittills tycker att marknaden i München är den bästa matmarknaden, så mycket gott och allt är upplagt väldigt vackert. Idag tog vi en promenad till Viktualienmarkt, en marknad i centrala München. Jag köpte de största rosor jag någonsin sett och lite grönsaker. En lavendelplanta fick följa med hem också, vi har tänkt oss att ha en liten chic kryddodling på en av balkongerna, tror ni att det funkar?Dofterna, ack dofterna! Jag skulle kunna gå runt där i en halv evighet och bara lukta. Nybakat bröd, kött, marinerade grönsaker, kryddor... det är nya dofter för var steg man tar.

Så har ni vägarna förbi München så får ni komma förbi mig så tar vi en tur på marknaden! :)

6 kommentarer:

Desiree sa...

Wow vilken läcker och härlig marknad. Jag förstår att du är helt kär i den. Please take me there känner jag då jag ser dinna bilder. Underbart. Vilket ställe.

Miss Marie sa...

Desiree - Den är väldigt härlig kan jag säga! Verkligen nåt att besöka om du kommer hit! :)

akira sa...

Ååå jag vill oxå handla på en marknad... här kan man få tag i ägg, några hängiga grönsaker och nån blomma på de små mini marknaderna som finns. Usch o bläää!!

Miss Marie sa...

Akira - ja, det är liiite skillnad på marknaderna hemma i Svedala... tyvärr!

Tiger sa...

Jag. Vill. Dit!

Miss Marie sa...

Tiger - du får komma o hälsa på sen! :)