tisdag, juli 21, 2009

Raindrops Keep Falling on My Head

Men nu går vi ju händelserna i förväg. Innan bruden hann oroa sig över hår och klänning så var det tältbyggning och tältdekorering som gällde. Vädret var inte med dem under tältbyggandet heller. Men vad gör det när man har chica regnstövlar och en inte fullt så chic regnjacka? Ingenting. Och emellanåt sken solen. Åtminstone så mycket att de kunde vara torra när taken skulle på. Ni förstår, bruden och hennes blivande make hade varit väldigt bestämda när det kom till platsen där festen skulle hållas. De ville ha den i ett tält vid sjön vid sommarstugan, där Engelsmannen hade gått ner på knä och friat den där vinterdagen för några år sedan. Det var där de skulle fira att de blivit man och hustru.Visst, det fanns de som hade försökt få bruden och hennes blivande man att ändra sig. Deras vigsel skulle ändå hållas mitt i den svenska sommaren, en sommar som är känd för att kunna vara ganska regnig. Och de hade valt att gifta sig i den månad som det brukar regna mest i. Men det struntade bruden och hennes blivande man i, de skulle ha festen i ett tält på gräsmattan. Just den gräsmattan som blir plaskvåt när det regnar. Och regnade gjorde det. Under två dagar alldeles innan bröllopet kom det så mycket regn som det vanligtvis kommer under hela juli. Gräsmattan var minst sagt blöt.
Men vad gör det när man har ett tält med golv att vara i? Ett tält som dekorerades med vimplar sydda av bruden och en vacker skylt som deklarerade att bruden och hennes man just blivit gifta. Och en massa bordar och stolar som sett sina bästa dagar, men som fick lite förklädnad i form av linnedukar. Samt en lång rad av upphängda glasburkar längs ena kortsidan, fyllda med lite vatten och rosor som bruden plockat i sina föräldrars trädgård. Och så den sista förberedelsen dagen innan bröllopet. Bruden band sin bukett. Tydligen betyder det otur att binda sin egen bukett, men bruden var trygg i tanken att om det fanns någon otur i att binda sin egen bukett så uppvägdes det med råge av regnet som bara fortsatte falla...
to be continued...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åhh jag vill bara läsa mer, mer , mer om ert vackra bröllop! Blir så himla glad att jag inte verkar vara den ende som vill ha min bröllopsfest på samma ställe där min blivande gick ned på knä en vacker vinterdag. Kunde du så kan jag ju iaf försöka!
Underbara bilder, längtar med spänning på fortsättningen!
MVH//Anna

Miss Marie sa...

Anna -asbolut! allt funkar bara man vill! :) jag kommer lagga upp massa bilder, sa du kommer nog trottna! ;)

Kalas Lotta sa...

Grattis Mrs Marie!!!!

Vilken himlans fin brudbukett du band - underbar!!!

Det regnade en skvätt på oss också när vi gifte oss för 10 år sedan men vi är lyckligare än lyckligast så det är bara bra med lite "lyckoregn".

Steget är taget
Löftet är givet
Glädje för dagen
Lycka för livet!

Länge leve kärleken

Miss Marie sa...

Lotta - tack! och tack för de vackra orden också! :)