torsdag, oktober 01, 2009

Siena

En annan stad vi besökte på vår honeymoon var Siena, en mycket gammal stad i Italien med mycket historia. Bland annat hålls varje år en hästkapplöpning i staden, den så kallade Palio, två gånger per år. Om ni har sett senaste Bond-filmen, Quantum of Solace, så har ni sett både Siena och Palion eftersom filmen utspelas under Palion i början av filmen. Bond har också en intressant biljakt vid Lake Garda precis i början av filmen. Nog med filmfakta för idag! :)
Jag kan nu förstå varför man kallar färgen sienna för just sienna, för allt i Siena har samma varmt brända toner, hela staden. Det är fantastisk att se!

Staden ligger på tre kullar och är därför lite kuperad. Det är brant upp och ner, men också med en vidunderlig utsikt över det toskanska landskapet. Det går en mur runt nästan hela staden, med nån slags fästning eller borg. Vi parkerade utanför den, och tur var det, för gatorna inne i Siena är trånga!Centrum är det snäckformade, lutande torget Piazza del Campo, där även hästkapplöpningen äger rum. Det är också där alla turister samlas! Det var inte lika mycket amerikanska turister här som i Firenze, men ibland kunde man höra ett och annat "holy cow, have you seeeeeen that?!". Antar att amerikanerna är ännu mer förundrar över den historia som finns i Italien!

4 kommentarer:

Annika sa...

Sienna, vilken härlig stad. Dit vill jag också åka ngn ggn.
Ni verkar verkligen ha haft en sådan BRA smekmånad!!

Miss Marie sa...

Annika - ja, jag kan verkligen rekommendera Siena och en rundtur i Toscana. Det är sååå vackert överallt!

Desiree sa...

Ser jättemysigt och vackert ut. Jag känner igen namnet. Det gammla klocktornet var ju verkligen tjusigt.

Miss Marie sa...

Desiree - ja, Siena var verkligen mysigt! :)