måndag, februari 22, 2010

Jag ska bara tjata lite

Ni som har läst min magisteruppsats (det är inte så många som har gjort det, i och för sig) eller bara hört mig diskutera föräldraledighet, vet vad jag tycker om EU:s nya förslag till direktiv om mammaledighet.

Jag ska inte börja diskutera det här, men bland annat så förbjuds kvinnor att arbeta efter förlossning och så klart nämns inte pappaledighet. At all. För pappor kan ju inte ta hand om barn blahablaha.

Blahablaha.

Blahablahablaha.

6 kommentarer:

Desiree sa...

Men gud så omodernt och bakåtsträvande. Bu och tummen ner för detta förslag.

Miss Marie sa...

Desiree - det är ju positivt för de länder som har lite mammaledighet, Spanien bland annat, men det blir ju otroligt dåligt för de länder som har bra mamma- OCH pappaledighet. Sånt irriterar mig så otroligt mycket!

Sara sa...

Oh, jag skrev precis om det hÄr på min blogg, men det kändes som om jag i kommentarerna bara fick kritik för att jag tyckte att förslaget var vansinnigt!

Miss Marie sa...

Sara - det är vansinnigt. Det går helt emot EU:s mål om jämställdhet och det är så korkat att jag nästan svimmar. Sen när tvingar vi människor till att vara borta från arbetsmarknaden? Helt sjukt. Och bara det här att de inte anser att medlemsländerna är redo för ett direktiv som innefattar pappaledighet.... skrämmande.

Sara sa...

Eller hur?

Anna, Fair and True sa...

Hear hear!