torsdag, februari 25, 2010

Lite OS-snack

Lite funderingar...

De amerikanska utförsåkarna Lindsey Vonn och Julia Mancuso är inte de bästa vännerna i vanliga fall, men igår så kraschade Vonn och funktionärerna hann inte stopp Mancuso som åkte iväg och sen blev stoppad mitt i backen. Hon fick åka ner, åka upp på skoter och sen köra loppet igen... Och inte gick det direkt bra. Mancuso satt och grät i målfållan efteråt. Kan tänka mig att hon svor över Vonn lite grann (även fast det inte direkt var hennes fel såklart).

Den brittiska kommentatorna på stafetten satt och snackade om att Gunde Svan ledde svenska skidlandslaget och att svenskarna hade honom att tacka. Men visst slutade han det jobbet i somras? Har jag för mig iallafall.


Vi som följer Leifby Live via Aftonbladet fick igår se den här videon, när Sverige tog OS-guld på stafetten i Calgary 1988. Underbara bilder! Bäst är klippet runt 4 minuter, när den lite halvsjuke Torgny Mogren är ute på sista sträckan. Gunde Svan åkte sträckan innan och gav Mogren ett försprång på 27 sekunder men Gunde är ändå ute i spåret och manar på Torgny under hans lopp! Bäst är "Upp för sista backen, du får vila sen! Jag ser han inte!". Lysande.


6 kommentarer:

Annika sa...

Glömmer aldrig Svan-Wassberg och deras bragd!!
Underbara minnen!!!
Och igår var det en underbar dag för de våra, ja inte i hockeyn, men annars!!
YAY!!

Miss Marie sa...

Annika - verkligen härlig tillbakablick, eller hur? :) Ja, jag satt o hoppade o hejade igår när Sverige to guld! Hockeyn bryr jag mig inte så mycket om så det spelar ingen roll för mig! :)

Anonym sa...

Det där klippet är så underbart. Går inte att låta bli att skratta åt Gundes peppande ord = )
Och fö så har du helt rätt, Gunde jobbar inte kvar i landslaget.

Stafetten igår var så grym. Det guldet gjorde mig gladast av alla guld hittills.

Desiree sa...

Jag tycker lite synd om Mancuso för som hon beskrev det: tänk att du ska springa ett 400 meters lopp och sprintar på allt du kan och när du kommer i mål säger de att du ska göra det igen efter bara 5 minuter då du redan gett allt. Bra liknelse. Usch jag förstår att hon stod och grät. Men skitkul att Sverige fick ett guld till i stafetten.

kalaslotta sa...

Haha vilket underbart klipp.

Tycker gårdagens guld kändes större dock (gillar inte när folk trillar, det blir liksom lite gratis tid på någon annans bekostnad).

Störtsköna dräkter dock..på håll såg det ut som om de var svart prickiga...typ som en dalmatiner! HAHA

Jag har ett tungt hjärta idag pga hockey förlusten...men jag sadlar om och kollar curling istället!

Tjingeling

Miss Marie sa...

Pernilla - haha, jag visste väl at jag hade rätt! Man kan inte lita på engelska kommentatorer... ;) Gunde är ju så jäkla skön! Man kan ju inte tro att han hade kört en mil stenhårt innan dess!

Desiree - jag tycker också riktigt synd om Mancuso, det kan inte vara kul när det inte alls är hennes fel! Jag tror inte att Vonn gjorde det med flit, men det var ju lite komiskt att det var just hon som kraschade innan...!

Lotta - jag gillar dräkterna! Man ser på långt håll vilka som är svenskar! Gårdagens guld var välförtjänt, särskilt efter Northugs käftande. Jag tycker hockey är ganska så tråkigt, men visst är det synd att de förlorade redan i kvarten!