tisdag, mars 02, 2010

Hermès

Kungen av väskor (eller borde det vara drottningen?) är definitivt en väska från franska Hermès. Den mest kända väskan är nog Birkin, döpt efter brittiska skådisen och sångerskan Jane Birkin. Den syns på många kända armar, utländska som svenska. Både kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine har varsin, liksom Victoria Silvestedt. Väntlistan på en Birkin är ungefär 2 år för vanliga människor, men kändisar behöver sällan vänta så länge. Väskan börjar på cirka 40 000 kronor men kan kosta mycket, mycker, MYCKET mer än det, beroende på vilket skinn som används. Väskan är såklart helt handgjord.

En annan populär väska från Hermès är den något mindre
Kelly, efter amerikanska skådisen och furstinnan Grace Kelly. Den fick sitt namn efter att Grace Kelly gömde sin gravidmage bakom väskan framför paparazzin och den bilden visades över hela världen.

En av de mest Hermès-tokiga kändisarna är
Kelly Rutherford som använder sina Hermès-väskor både privat och på inspelningen av Gossip Girl. Hon har till och med döpt sin son till Hermès! En annan kändis som gillar Hermès, och särskilt Birkin, är Victoria Beckham som har en hel familj av olika Hermès.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Birkin-modellen är så snygg!
En sån hade jag inte tackat nej till =)
/Pernilla

Miss Marie sa...

Pernilla - den är riktigt snygg! Jag skulle inte tacka nej till vare sig Birkin eller Kelly! :D