lördag, maj 15, 2010

And the Chilies Grow

Kommer ni ihåg att jag planterade chili för nästan exakt två månader sen? Jag kan nu berätta att de växer! Idag planterade jag således om plantorna så att de har varsin kruka till sig själv. Sex plantor är de numera, det värkte i hjärtat men jag var tvungen att rensa lite, jag behöver inte hur mycket chili som helst (och så har vi inte plats heller).

Sen köpte vi en till myntaplanta som vi planterade också. Vi planerar många mojitos i sommar! Jag fick också ta bort en död basilika som jag planterat ut. Den gillade inte heller det kalla väder vi har, så den dog. Nu har vi köpt en ny, men den planterar vi inte ut tills det blir varmare!

7 kommentarer:

storasyster sa...

Va pyssligt o mysigt! Jag satte oxå ut en basilika häromdagen som jag täckte med en handduk på natten men den klarade sig inte. Men idag när jag tittade i trädgårdlandet hade nån ätit upp basilikan, hmm... Här har vi oxå massa mynta, så, VÄLKOMMEN på mojito i sommar!!!!!

Marie sa...

Storasyster - Basilika är riktigt svårt! Men mojito desto lättare... Vi kommer! :D

Desiree sa...

Underbara foton på dig som planterar. Mynta är så himla gott. Den brukar växa finfint. Både basilikan och myntan kräver egentligen bara en hel del vatten. Se till att de inte torkar ut allt för mycket mellan vattningarna så klarar de sig bra. Vilken kul kamera vikel du har fått till. Har du ställt upp kameran på stativ och haft självutlösare eller ha engleskmannen fotat dig?
Kram!

Marie sa...

Desiree - det är Engelsmannens bilder! Han prova lite annorlunda vinklar! :)Myntan verkar inte kräva särskilt mycket, men basilikan verkar lite mer kinkig, åtminstone när det gäller temperaturer!

Annika sa...

Härliga bilder!!
KUL med en egen liten kryddodling på balkongen!!
Inte dumt!!
Ni har så härligt stor balkong också!!!

Marie sa...

Annika - Ja, våra balkonger är verkligen härliga! Älskar dom. Tror inte jag skulle kunna bo mitt i stan utan ordentlig balkong. Vi måste skölja kryddorna ordentligt innan vi använder dom, eftersom vi bor vid en ganska trafikerad väg, men det är det värt! :)

Emmama sa...

Vilken jättehärlig balkong, lyllos dig! :) Mysig dag!