måndag, maj 31, 2010

We will end up in the Hudson

Kommer ni ihåg Kapten Sullenbergers landning i Hudson förra året? (Kolla in länken, den är lite trög i början men sen blir det spännande!)

Engelsmannen citerar haveriutredningen: Endast 17 % av passagerarna var uppmärksamma när flygvärdinnorna gjorde säkerhetsgenomgången. SJUTTON PROCENT! Helt otroligt. Och endast 8 % läste säkerhetsinstruktionerna. ÅTTA PROCENT!

Det spelar ingen roll hur många gånger jag flyger, jag kollar alltid på säkerhetsgenomgången och läser säkerhetsinstruktionerna. Det tar inte särskilt lång tid och kan det rädda mitt liv så gör jag det gärna!

Men det roliga (?) är att enbart 3 % av passagerarna tog med sig sina flytvästar när de evakuerade planet (som ju landade i en ganska så stor flod) och ytterligare 3 % tog flytvästar från något annat säte. Alltså endast SEX PROCENT hade flytvästar!

Som tur var gav bland annat piloten och andra ur besättningen flytvästar till några fler, cirka 14 %, så det var några fler som hade flytvästar.

Snacka om surt för piloten, om nu någon hade drunkat på grund av att den människan var för korkad för att ta på sig flytvästen, efter att piloten hade gjort sitt livs landning! Kanske dags att kolla på säkerhetsgenomgången nästa gång?

3 kommentarer:

Anna sa...

Det finns nog ingen som studerar säkerhetsgenomgången med så stort intresse som jag. Är livrädd för att flyga och undviker det i största möjliga mån.

Marie sa...

Anna - jag tycker alla ska göra det, oavsett om man är rädd eller inte. Kraschar planet så måste man nog kunna allt för att ha en möjlighet att överleva!

Anna sa...

Jag skulle nog dö av skräck i vilket fall tror jag.