lördag, juli 03, 2010

Firande

Man kan lugnt säga att tyskarna är glada nu, efter att ha slagit Argentina i kvartsfinalen. Så här ser det ut lite längre upp på gatan utanför hos oss, tyskarna tutar, blåser i vuvuzelorna och viftar med flaggor. Gatan precis utanför är avstängd för biltrafik så att även de gående tyskarna kan fira... och det gör de!

Vi har spenderat dagen i Österrike och sen vid en sjö, så vi missade matchen. Kanske dags att börja heja på Tyskland nu? Men nej, det går nog faktiskt inte!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Lägger ner din kunliga svenska avundsjukan.
Varför så bitter? Varför kan du inter hejar för ditt Värdland?
Come on vara med.

Marie sa...

Kära anonym, jag förstår inte hur jag kan vara bitter när jag delger bilder av tyskarnas firande på min blogg? Att jag har valt att inte heja på Tyskland tycker jag är mitt egna val, bara för att jag tillfälligtvis bor här behöver inte automatiskt mena att jag älskar allt tyskt.

För övrigt kanske du ska skåla lite mindre innan du skriver nästa kommentar och kanske till och med skriva ditt namn? Bara en tanke...

Annika sa...

Klart att de firar grande!! Det är bara att buga sig och gratulera. Bläckfisken har spått att de vinner hela VM!!
DÅ blir det fira av på gator och torg :-)))
Själv hejar jag på Holland nu. Men blir glad om Tyskland vinner också!
Du låter fö inte bitter...
Förstår inte hur inlägget kan tolkas så.
Självklart hejjar du på vem du vill! Jag hejar inte alltid på US heller. Måste man det, liksom?

Marie sa...

Annika - jag hoppas på Holland o Tyskland i final, där blir det heta känslor! Holländarna o tyskarna går inte så bra ihop... :D

Förstår inte heller hur jag kan låta bitter? Men jag har väl inte fattat att jag måste älska allt tyskt bara för att jag råkar bo här...!