söndag, juli 04, 2010

Salzburg

Salzburg var fint och varmt! Med 33 grader i skuggan var det för varmt att gå runt en längre tid, så vi tog en tur och sen åkte vi till Chiemsee och badade istället! Jag skulle mycket väl kunna åka tillbaka och se lite mer, slottet uppe på kullen verkar imponerande!

Vi hann iallafall med att hitta huset där Mozart föddes och bodde. Det hade ju varit lite dåligt av oss att åka till Salzburg och sen inte hälsat på Mozart...

Jag trodde det skulle vara ganska tomt på gatorna, men det var fullt med turister. Framförallt amerikaner! Trodde att finanskrisen slagit hårt i USA, men både när vi var i Italien förra året och nu igår så var det busslaster av amerikanska turister! Kul att se att de vill komma och kolla in Europa!

Chiemsee var varm! Det måste ha varit minst 25 grader i vattnet och eftersom det var långgrunt så var det ännu varmare längst in med strandkanten. Stranden bestod av stora stenar som gjorde riktigt ont att gå på, så jag fick låna Engelsmannens flipflops när vi badade och han fick gå barfota. Det kanske låter taskigt, men han har världens mest okänsliga fötter så han klarade sig bra!

6 kommentarer:

Desiree sa...

Ser jättevackert ut. Klart att man måste hälsa på Mozart om man varit i hans hemstad vilket ni också gjorde. Pust jag det låter varmt och helt rätt att avsluta med bad även om det inte var mycket svalka där heller med det långgrunda. Jättefina bilder. Härligt att ni passar på att åka omkring en hel del och ser er om.
Kram!

Ninnie sa...

Å, så fiiint! Dina bilder ger mig härliga minnen från en tågluffresa med mina kompisar när jag var ca 20år, då stannade vi till i Salzburg. Vi åkte linbana upp till borgen, mmm, vilken utsikt! Vi bodde på ett litet pesnionat som jag TROR kan ha legat vid det torget du visar, med bergväggen bakom.
Synd att det var så varmt när ni var där, Salzburg är ju en mysig stad att strosa runt i, men det verkar som ni haft en härlig tripp ändå!

Marie sa...

Desiree - ja, det gäller att passa på när vi är här nere! Salzburg är nog ingen stad jag kommer att besöka när vi inte bor så nära den! Det blev lite svalka i sjön, men man blev snabbt svettig igen! ;)

Ninnie - vad kul att du känner igen dig! Salzburg var härligt och jag kan tänka mig att åka dit igen!

Anonym sa...

Oh, vad vackert. Ytterligare en stad man vill se i verkligheten.
Ser ut att ha varit en underbar dag:)/ullis

Tiger sa...

Jag är faktiskt lite avundsjuk på er som har en sån närhet till allt! ser fantastiskt ut! Kram.

Marie sa...

Ullis - ja, jag kan rekommendera ett besök! Finns många fina städer häromkring!

Tiger - nåt ska vi väl ha för att bo här! ;)