måndag, september 13, 2010

I Wanna Know Your Name

Dexter, Tingeling, Spark, Tintin, Malva, Ängla, River...

Anna undrade i en kommentar om vi har börjat fundera på namn... OM vi har!

Kan ju meddela att det är två steg framåt och sen fem steg bakåt. Flicknamn har vi mängder av, pojknamn inte så många, men att välja ett är svårt! Grejen är ju att det ska helst gå att uttala på både svenska och engelska, inte gå att rimma på något konstigt på något av språken och inte leda till missförstånd.

Vissa namn tycker jag är jättefina, bollar dom med Engelsmannen... och inser att de låter sjukt fula på engelska. Ta Eloise och Signe till exempel. Eloise har jag gillat länge, men när det uttalas Ällojs på engelska så är det inte lika snyggt. Eller gamla släktnamnet Signe. Sajnee. Nope, funkar inte!

Och ska det vara sött, snyggt, klassiskt, trendigt, nytt, gammalt....? Namnen överst på inlägget är namn som jag har hört den senaste tiden, och de måste väl ändå anses vara ganska nya? Inte riktigt vår kopp te, och det är ju alltid ett steg i rätt riktning, att vi vet vilka namn Blueberry INTE ska få! Undrar hur lång tid det tar att sålla bort alla namn och sen stå där med THE name...? Kanske lagom till Blueberrys 12-årsdag?

Vi bollar iallafall lite olika namn med våra familjer, försöker få inputs från både England och Sverige, och några namn har som sagt fallit bort, men vägen till ett namn är fortfarande lång... Tur att det är 20 veckor kvar!

15 kommentarer:

MrsW sa...

Silke kanske, om det är en tjej?

Annars är jag personligen svag för Stella... som jag starkt propagerade för när vi väntade vår dotter - men maken tyckte det lät som en luder på Istedgade... tyvärr.

Svea kanske?

Nä, SILKE. Mitt bästa förslag! Originellt, men uttalbart, på båda språk (vi är också en tvåspråkig familj).

Marie sa...

Mrs W -Silke var faktiskt riktigt sött! Stella har vi haft men avskrivet för det känner vi en del som heter, så det känns inte så kul, annars tycker jag att det är ett väldigt vackert namn!

Anonym sa...

Vi hade samma dilemma, jag föreslog Stella men fick då en låååång utläggning om ölen etc. Dom flesta av mina svenska kompisar i London döper sina döttrar till Freja eller Maja funkar på båda språken.
Jag har alltid gillat Albin, funkar på engelska och är inte lika vanligt i UK dock förväxlas det med Alvin.

Lycka till!

Anonym sa...

Ingrid??

skruttplutt sa...

Maja är fint, eller Mary... Jag tycker att Savannah är fint också.. men är inte säker på att jag faktiskt skulle vilja döpa någon efter en stad. Killnamn... svårare! Richard kanske? svårt!

Annika sa...

Döp inte till Tindra, Vilda, Engla elelr ngt sånt.
UÄCK!!
Nej, Signe passar ju inte direkt bra. för svårt.
Jag vet själv hur bökigt det är då namnet ska passa i två länder.
Men det finns ju massor med namn som funkar också. Eloise är vackert, det tycker jag med. Men visst kan de väl uttala det här? och i england? Minns att jag hade Melissa, Rebecca, Kristina etc som förslag. HUR kunde jag vilja ha Melissa?? OMG. TUR att det inte blev det.
Agnes tycker jag är fint, och det funkar. Sara, Emma, Elsa, Iris...
Brukade älska namnet Felicity, men det funkar ju inte så bra hemmavid.
Ja, lycka till, Marie!!!
KUL besvär det där.
O, om Karolina blivit kille hade hon hetat Erik. Det var liksom ett solkart bra namn.
Kram!

Marie sa...

Anonym - haha! Ja, ölen var inte det första jag tänkte på, men det är klart, man skulle kanske inte döpa bebisen till Pripps?! Freja tycker jag är jättesött, men det är jag ensam om i familjen... Ingrid är sött!

Linnéa - Mary blir nog alldeles för likt Marie! Tror jag inte funkar... Savannah är jättesött, men Richard heter Engelsmannens bror så det funkar icke! Killnamn är svårt!

Annika - nej, de namnen är inget för oss! Känns lite som väldiga modenamn just nu... Melissa känns lite som Linda i Sverige under 70-80-talet! Då hette var o varannan Linda men det finns inga äldre eller yngre som heter det! :D Men visst är det ett kul besvär, men det är svårt att enas! :D

Desiree sa...

Ja det där med namn är verkligen inte lätt. Det är mycket att tänka på inte bara vad man gillar utan vad som fukar praktiskt sett som ni redan insett och funderar på.Men det är ju tur att ni båda är ute i god tid och kan fundera, smaka och bollla olika förslag.
Kram!

Marie sa...

Desiree - ja, precis! Vi måste gilla det OCH det måste funka i båda länderna! Inte helt lätt, men som sagt, vi har lite tid på oss! :)

anna of sweden sa...

Haha. Så ni har börjat! Det är kul men svårt!
Kommer ihåg alla våra diskussioner.

Marie sa...

Anna - ja, många diskussioner blir det, men kul är det! :D

Tiger sa...

Iris va ju faktiskt fint. Tyvärr får man väl två olika uttal på det. Jag älskar namnet sid på killar... Tyvärr har vi ju döpt katten till det o förstörde därmed den möjligheten för oss! Chloe då? Eller zoey (stavning?). Killnamn: Edvin, Jack, Robert, Carl, James och Zlatan funkar ju ;) finn ett fel ;) chuck e oxå hett.

Marie sa...

Tiger - Iris är väldigt fint och Jack gillar jag också, fast där har Engelsmannen en kusin vars son heter Jack o en annan kusin har en hund som heter det! Så känns lite dumt med det, men jag gillar't! Chuck skulle ju vara nåt... :D

Annika sa...

Iris funkar superbra!! Man uttalar det ju ajris i eng språkiga länder...som i sången "Iris".
Skitbra namn, tycker ju jag då'rå...
;-)

skruttplutt sa...

william, amanda, ellen, elsa, elisabeth...