onsdag, september 22, 2010

Landat i England

Nu har vi landat i England! Vi har glömt den gyllene regeln i England, alltså att alltid bära med sig ett paraply för man vet aldrig när det kan börja regna, så såklart blev vi blöta när vi gick från planet. Jaja, nu är vi här iallafall och har nyss avnjutit en underbart god cottage pie med vin. Ja, eller mineralvatten för vissa.


En liten notering bara. Vi flög hit med Engelsmannens jobbs flygplan. Ja, han jobbar på ett stort företag så de har ett eget plan som går mellan Tyskland och England varje dag, det låter nog lyxigare än vad det är! Iallafall så vet ni ju att jag ibland blir sur på passagerare som inte kollar på säkerhetsgenomgång innan take off, och de här killarna (det var jag och tre tjejer till på planet, så 90% killar) kollade ALLA på genomgången! Och det här är folk som flyger ganska ofta och antagligen kan säkerhetsgenomgången baklänges, men de lyssnade ändå! Repetition är kunskapens moder, så är det bara! Och ni vet när planet har landat och flygvärdinnorna säger att man ska sitta kvar på sin plats tills säkerhetsbältsskylten (phew, vilket ord!) släcks, men hälften ändå reser sig upp så fort planet verkar ha stannat? Här satt ALLA kvar tills skylten släcktes, och sen tog alla lugnt och sakta ned sitt bagage. Det kanske är för att dessa människor jobbar inom flygplansindustrin som de faktiskt har respekt för flygplanet och de som jobbar på det? Tycker alla som flyger skulle vara mer så!


Nu blir det nog lite stiltje på bloggen över helgen. Shopping, middag med vänner, promenader längs stranden står på schemat, och på lördag ska vi till Anfield och kolla in Liverpool vs. Sunderland. Det ska bli kul! Ni som är i Sverige kan se matchen på tv10 på lördag klockan 4 så ska vi försöka vinka åt er! ;)

7 kommentarer:

storasyster sa...

Så bra att alla var uppmärksamma o följde reglerna på flygplanet!! Klart vi ska vinka tillbaka på lör! Ha en underbar helg!

Marie sa...

Storasyster - bra o bra, jag tycker det är mer konstigt med folk som INTE är uppmärksamma! Weirdos!

Millan sa...

Welcome! Harligt med en liten englandsresa. I Bristol hade vi 23 grader och sol igar sa inget regn.. men det lar inte halla i sig :-).
Ha en finfin helg. Och ja.. jag kollar alltid pa sakerhetsgenomgangen!! Kram

Annika sa...

Ja, så är det nog.
Lugnt och skönt att flyga med lite branchfolk.
jag med, kollar alltid genomgången och knäpper aldrig upp bältet innan lampan släckts.
HA så kul i old Engeland nu!!

Marie sa...

Millan - ja, vi har inte varit här sen i maj, så det var på tiden! Nu blir det sista gången innan vi har ett extra tillskott! Ha en fin helg ni också!

Annika - jag ska leta reda på en video där det visar vad som kan hända om folk INTE vet hur de ska bete sig vid en nödsituation! Skrämmande att se hur många som inte vet var flytvästen är eller som släpar med sig handbagaget fast man absolut inte ska det...!

mia sa...

Jag håller med. Har flugit en hel del nu och jag kollar alltid noga. Känns också respektfullt mot mina medpassagerare för om något händer är jag kanske inte i vägen för alla andra om jag också vet vad jag borde göra.

Sen blir man så stressad av allt det där. Varför ställa sig upp när du ändå inte kommer av planet snabbare? Korkat.

Marie sa...

Mia - precis! Folk tror att det räcker med att ha kollat på genomgången en gång o sen kan man det... Men vid nödsituation visas det att man inte kan det! O jag blir också irriterad av folk som ställer sig upp innan det är tillåtet... Om planet rör sig lite till så kan de faktiskt trilla på nån annan!