måndag, september 20, 2010

Trångsynthet och jämställdhet

Peter Kadhammar skriver bra, om att Sverige inte är rasistiskt utan trångsynt. Trångsynt är en väldigt bra beskrivning. Svenskar orkar inte riktigt bry sig och tror att Sverige är ett sånt bra land att alla människor vill komma hit från alla möjliga länder och dra nytta av vår godhet. Sverige är ett bra land, men jag tror oftast vi svenskar överskattar Sveriges dragningskraft och godhet. Sverige är också ett kallt land, och då snackar jag inte enbart om temperaturen.


För övrigt hade jag hoppats på en kvinnlig statsminister. Jag tycker varken Sahlin eller Reinfeldt är särskilt bra politiker, men i ett så kallat jämställt land som Sverige så är det en skam att vi inte har haft en kvinnlig statsminister. För er som nu kommer påstå att kön inte spelar någon roll säger jag bara - HA! Om det inte spelade roll hade vi haft en kvinnlig statsminister för länge sedan. Costa Rica, Indien, Chile, Liberia, Finland, Storbritannien (!), Tyskland... alla har de eller har haft en kvinnlig ledare, men inte Sverige. Sverige har hög jämlikhet mellan politiker i övrigt, men den högsta positionen är tydligen vikt för en med penis. Fram till dess att det ändras får tjejer och kvinnor i Sverige drömma om att vi kan bli vad som helst, förutom just statsminister i Sverige. För vi föddes med fel kön. 

3 kommentarer:

Annika sa...

Jag hör dig! Jag hör dig! Och jag håller med!
Du har rätt i det du skriver om både övertro och kyla.
Och kvinnlig statsminister? JA, absolut.
Bra rutet!!

Desiree sa...

Jag tror också att det handlar i första hand om trångsynthet och att man saknar utbildning, insikt och vet väldigt lite om vad som finns utanför ens gränser och om andra kulturer. Men det är ändå skrämmande att så många lever i en sådan trångsynt bubbla. Jag skulle också mycket gärna se en kvinlig statsminister.
KRam!

Marie sa...

Annika - ja, det är läskigt med främlingsfientlighet, särskilt när de som är födda i Sverige inte ens kan räknas som svenska! Vad ska det bli med vår bebis då? Född i Tyskland av en svensk mamma o engelsk pappa... Enligt SD så borde ju bebisen inte höra hemma någonstans! Och kvinnlig statsminister om 4 år kanske?!?!

Desiree - ja, jag tror att de som röstade på SD inte har särskilt stor koll på omvärlden överhuvudtaget. De lever i sina små bubblor där de vill att allt ska vara som förr...