måndag, oktober 04, 2010

Kickar och hjärtan

Nu har jag gått 22 veckor och jag börjar känna Blueberry mer och mer. Första gången jag kände lite rörelser var ombord på ett flygplan uppe i luften. Så antingen ogillar Blueberry att flyga (som sin mor) eller så älskar h*n det (som sin far). Vi får hoppas på det sista!


Det är svårt att beskriva hur det känns när bebisen sparkar. Vissa förklarar det med att det känns som fjärilar, men jag skulle nog mer beskriva det som ett poppande. Som poppande popkorn eller som när man har sån här bubbelplast som man kan knäppa. Låter konstigt, men så skulle jag förklara det!


För några dagar sedan så kände Engelsmannen Blueberrys kickar också. H*n är mest vaken om kvällarna, så när vi ska sova är det lättast att känna. Men jag har fortfarande svårt att föreställa mig att jag faktiskt har en 27-30 centimeters bebis som väger runt ett halvt kilo i magen! Och sen ska h*n bli ännu större...


Det går verkligen fort, men jag försöker njuta! I förra veckan var jag på ultraljud igen och det är alltid lika härligt att få se hjärtat slå, att se att h*n har två armar och två ben, veta åt vilket håll de ligger och allt annat. I Tyskland gör de också ett större ultraljud där de kollar så att hjärtat och ryggraden är som de ska vara och att bebisen mår bra för övrigt. Det ska vi boka tid för snart så det ska bli spännande!

4 kommentarer:

storasyster sa...

Har du poppande poppcorn i magen :D vänta bara tills h*n förvandlas till kick-boxare med riktiga spakar o slag. Bebisar är nog ofta vakna på kvällarna. Förmodligen kommer du se samma mönster sen när h*n är född. Visst är det spännande att följa hur magen växer o sparkarna blir kraftigare. Urmysigt ju! Jag nuter vareviga dag!!! Det är härligt att dela samma upplevelse, samtidigt, med sin syster.

Annika sa...

Sådär i mitten, där du är, minns jag att jag tyckte att dt kändes lite som tarmrörelser, bubbligt. Märkligt och SÅ kul!
Men vad kul att du och syster är gravida samtidigt. Det var jag och min lillasyster Sara också. Hon fick sin Ebba tre månader efter Karolina. OCH idag är kussarna bästisar.
Vad kul för er!!!
Kram!

Desiree sa...

Jag kan tänka mig att det är spännande att känna första rörelserna och sparkarna att det hela blir mycket mer verkligt då. Det är ju bara bra att de gör lite fler ultaljud i Tyskland. Bra att kolla upp att allt står rätt till. Ja det är ju superskoj att du och din syster faktiskt kan följas åt och att det blir två kusiner som nog kommer att bli nära vänner så som Annika skriver.
Kram!

Marie sa...

Storasyster - ja, ibland känns det som popcorn!

Annica - ja, som tarmrörelser känns det faktiskt! Ibland vet man inte riktigt vad det är som bubblar... ;) Det är ungefär 3 månader mellan mig och min syster, så vi får se om bebisarna blir bästisar!

Desiree - ja, nu är det verkligen mer verkligt. Nu vet man att det ÄR något därinne o jag inbillar mig inte bara... ;) Jag tycker också det känns skönt med fler UL, man vet att gynekologen håller koll på att bebisen mår som den ska o så!