onsdag, november 10, 2010

Böcker

Här är Engelsmannens sida av sängen. Där står bland annat hans bibel, The Bloke's Guide During Pregnancy som han läser som om den handlade om flygplan, varje ord och från pärm till pärm! Jag vet inte om den finns översatt till svenska, men jag kan verkligen rekommendera den till blivande pappor. Jag har lånat gravidböcker av min syster, men de är på svenska och mer ur kvinnans perspektiv, så det kan nog vara kul för pappan att få läsa ur sitt perspektiv också. Flera gånger har Engelsmannen sagt: "my book said you would do that," eller "according to my book that's completly normal". Jag tror det är ett väldigt smart sätt att få blivande pappan involverad i graviditeten också. (Det kan nog vara jäkligt svårt att hänga med i blivande mammans utveckling!)


Där står också barnböckerna vi köpt och som Engelsmannen ibland läser för Blueberry. Det är faktiskt väldigt mysigt och intimt att ligga där i sängen alla tre (!) och ha högläsning, och det ger Blueberry en bra möjlighet att lyssna till sin pappas röst också (annars är ju stackaren bara fast med mig hela dagarna, arma barn...). 


Där finns också Engelsmannens favoritbok, hans första bok om flygplan som han fick när han var en liten kille. Den är nog ganska garanterad att söva Blueberry...

12 kommentarer:

Desiree sa...

Det ar ju toppen att det aven finns lite bocker for den blivande pappan. Precis som du sager ar det ju viktigt att aven han blir involverad i sin roll. Vad mysigt det lat nar ni ligger och laser hogt alla tre i sangen.
Kramis!

Linnéa sa...

HAha, det är underbart! Vad fint av honom.

Millan sa...

Later mysigt med lasning for Blueberry!! Jag blir lite avis nar jag hor hur din engelsman laser om graviditeten. Ben var visserligen valdigt engagerad i graviditeten men att fa honom att lasa bocker om den var i det narmaste omojligt. Jag kopte en bok som hette typ: From Lad to Dad som skulle vara bra enligt mina kompisar men inte sjutton laste han den...
Nar vattnet sa gick mitt i natten sa sprang Ben och hamtade min Pregnancy Bible och laste om vad man skulle gora harnast ;-). Tidigt ute - som vanligt!

storasyster sa...

Hehe.. Mm hur olika involverade papporna är i grav märkte jag på föräldragruppen. Vissa pappor var tom mera pålästa än mammorna. Härligt att han läser böckerna!!

Annika sa...

Vilken smart bok!! Vet inte om det finns i US, men kanske?
Jag tvingade Peter att läsa What to expect when you're expecting etc...
HAHA, han hade nog behövt the bloke's boken iställer.
Både Good night moon och Guess how much I love you är sådana klassiker. FINA böcker!!!
Peter brukade också läsa för K när hon låg i magen. Det var gulligt.

Channal sa...

Vilken fin man du har! Mysigt! Kram Anna

Marie sa...

Desiree - ja, för kvinnorna är allt så "självklart" man upplever ju allt i första person så pappan kan ju lätt hamna i skymundan. Tror det enda sättet är om pappan faktiskt är påläst o involverad!

Linnéa - jag har en underbar man! ;)

Millan - haha! Det är lite det som vi försöker undvika! Vi är ju i ett främmande land så jag tror det underlättar enormt ifall vi iaf VET vad som ska hända härnäst, för infon från tyskarna är lite si o så... :)

Storasyster - ja, det tror jag skiljer väldigt mkt från person till person hur mkt man sätter sig in i graviditeten.

Annika - jag tror ju att det är bra om pappan vet lite om vad som händer också! Särskilt när det kommer till förlossningen... Jag älskar Guess how much I love you, det är en så underbar berättelse! Nu måste vi bara se till o fixa några svenska böcker också... :)

Anna - ja, det är mysigt! :)

anna of sweden sa...

Kul med bra böcker som engagerar. Står det aldrig några konstigheter i den där boken. Som du som kvinna inte håller med om? Man har ju lite olika perspektiv ...

Marie sa...

Anna - jag har faktiskt inte läst den, så jag vet inte! :)

Anna, Fair and True sa...

Den där engelska boken har vi också, har fått låna den av engelska vänner. Men Peter har inte börjat läsa den ännu, får tjata på honom :)

Marie sa...

Anna - ja, tjata på! ;) Tror det kan vara en bra inblick i graviditeten för pappor!

mia sa...

Ja men det låter ju helt rätt och riktigt. De vill väl också vara pålästa och det måste ju vara mycket lättare att ta till sig allt om det är skrivet från det egna perspektivet.
Din engelsman verkar för övrigt så gullig. Hur träffades ni egentligen?