torsdag, november 04, 2010

Detaljerna

Vad är det som gör att vissa hem och vissa bilder står ut från mängden och får en att sucka längtansfullt? Kanske det är när det är personligt, när man ser att det finns en människas själ därinne och inte bara är ett snyggt stylat hem? Så kan det vara. Kollar man på bilder från hus som är ute till försäljning så är det ju de som är opersonligt personliga som är de husen man faller för. Det ska synas att människor bor där, att det är ett hus som älskas, tycker inte ni det? Och så är det ju detaljerna som gör det...


Kök med svart- och vitrutigt golv är ju så snyggt. Kommer ihåg att syrran hade det i sin förra lägenhet, och jag tycker det passar lika bra på landet som i en lägenhet i stan! Färgade köksskåp är ju inte många som vågar, och förståeligt kanske, man vill väl inte tröttna. Men visst är det snyggt att matcha med både rött och gult!


Andra detaljer kan vara en tapet eller snygg förvaring. Tapeten är klassisk Marimekko och den lyfter hela rummet. Snygg förvaring tror jag gör det lättare att hålla prydligt! Sista köket är bara så läckert, med turkos trä på halva vägen och sedan en gudomlig tapet från Cath Kidston på övre halvan. Kan vara mitt drömkök, så läckert!


Bilder. 1-2 okänd, 3 Cox & Cox,Marta Stewart Living, 5 Hemma-Net

6 kommentarer:

Anonym sa...

Röda köket! åååh!

Marie sa...

Anonym - visst är det fint!

storasyster sa...

Mm det röda köket gillade jag med. men har hört att det tydligen inte är så praktiskt med det rutiga golvet. De vita rutorna ser tydligen gärna smutsiga ut. Men det klart att ett hus ska vara personligt. Inte bara vitt vitt vitt som många tydligen vill ha det.

Marie sa...

Storasyster - äh, drömma praktiskt kan man ju inte göra! ;)Tycker golv i kök har en benägenhet att bli smutsiga vilken färg de än är, men det kanske bara är jag... :D Tycker inte det är nåt fel med helvita kök heller, bara de är personliga!

Desiree sa...

Detta var jättefina bilder på just personliga hem. Jag tror det är viktigt att ha olika stil att våga ha lite olika stil och våga andvända färg. Men sedan är det också viktigt att det blir snygg ihop att det finns en harmoni och inte blir för plottrigt det ska också vara ordning och reda och inte rörigt. Dessa bilder på hem du visar upp har just allt detta. Håller med dig om att alla hem på nätet här i Sverige är för lika varandra och alldeles för vita allihop.
Kram!

Marie sa...

Desiree - ja, våga använda färg är det fler som borde göra! Vitt är fint, men det finns ju så många fina färger! :)