tisdag, november 23, 2010

Egentid

Läser på Aftonbladet Att skaffa barn är lite som att göra slut med sin partner. Hoppsan! Tydligen har 30 % av småbarnsföräldrar ingen egentid tillsammans, utan allt sker alltid med barnen. Kanske inte så konstigt att så många förhållanden spricker under småbarnsåren. Grunden till familjen är ju ändå kärleksförhållandet mellan de vuxna. Utan mig och Engelsmannen så skulle inte Blueberry finnas, så enkelt är det ju.


Min syster sa något klokt, att det är lätt hänt att man enbart pratar genom barnen i en småbarnsfamilj. Det är lätt att glömma bort att man är två vuxna också, som behöver tid för varandra för att vårda det förhållandet. Värt att tänka på.


Tydligen behöver egentid inte betyda en spa-weekend eller dyr middag, utan det räcker med en promenad på tu man hand. Det tror jag verkligen stämmer! Jag tror vi kommer vara lite avundsjuka på dom som har far- och morföräldrar i närheten jämt, såna som har barnvakt för någon timme bara genom att ta upp telefonen och ringa. Förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan vi bor närmare någon av familjerna!


Engelsmannen och jag har iallafall redan bokat vår första lediga kväll. Den 29 juli kommer Take That till München, och vi har köpt biljetter! Nu är det bara det lilla kruxet att fixa barnvakt också... Mamma? ;)

12 kommentarer:

Ullis sa...

Kom närmare bara så ordnar sig alltid barnvakt:)
Den 29 juli är inte helt omöjlig trots avståndet, borde vara semester då:).

Marie sa...

Ullis - okej, säger du det så, då flyttar vi! ;)

storasyster sa...

Mmm kommer bli en svår kväll när du ska åka ifrån lilla bebben ;) hihi

Marie sa...

Storasyster - njae, han kommer ju vara 6 månader då så då hoppas jag att jag har klippt navelsträngen så vi kan vara ifrån varandra några timmar!

storasyster sa...

Hihi jag ska påminna dig :D men visst förstår jag att det ska bli skoj m konsert!!

Marie sa...

Storasyster - ja, fixar jag inte några timmar då så får du GÄRNA påminna mig! :S

Annika sa...

Nä, det blir inte svårt att lämna bebben! jag lovar! :-) Speciellt inte om det bara gäller en kväll! Hade superbra barnvakt i Peters fldrar då K var liten, och då vi var hemma satt mina fldrar mer än gärna barnvakt. Härligt.
Det där med partid ÄR verkligen viktigt eftersom barnet tar så mkt av den övriga tiden, vilket ju är som det ska, såklart. Men just detta att vårda förhållandet är a och o!!

Marie sa...

Annika - Nej, jag tror inte heller det ska vara några problem, bara vi har en barnvakt vi litar på så ska det nog gå bra! Det är ju som sagt bara några timmar... Tror också det är a och o att vårda förhållandet, annars tror jag inte familjen funkar!

Tiger sa...

Klart det kommer gå bra! Det är ju bara några timmar! Jag kan komma ner o va barnvakt! ;) Tänk när jag ska lämna Hazel i typ 4 dagar för att åka ner till dig i München! Sicken tur att jag får gosa med din bäbis då! :)

Och det här med egentid... Jag tror, som du säger, att det är bra med de här små sakerna. En promenad, en film och en kopp te när barnet somnat, ett bad tillsammans... Men jag tror också det är viktigt att ge varandra egentid! Att inte sitta ihop som en enhet bara för att barnet kommit. Att låta den andre gå ut en kväll, eller ge varandra tid för ett långt bad etc... Har funkat för oss iaf! :)

Marie sa...

Tiger - okej, du kommer kanske ångra att du erbjöd dig! ;) Tror det kanske är lättare att ha egentid för sig själv, då finns ju alltid den andra partnern där o kan ta hand om bebisen medan man shoppar/badar/tränar eller vad det nu kan vara, men just att vara tillsammans krävs ju oftast att någon annan kommer in o tar han om barnet! Det är alltid bra att se att det funkar för andra, ni inspirerar oss att det ska funka! :)

Anna, Fair and True sa...

Bra råd, det ska jag komma ihåg!

Vi ska också försöka boka in något tills bebben är ett par månader gammal så att man har ett mål i form av t ex vänja henom vid flaska.

Marie sa...

Anna - ja, några småmål här o där på vägen kan nog vara en bra idé! Väntar man för länge så blir det nog svårare o svårare...