måndag, november 01, 2010

Host

Jag har spenderat helgen hostandes och kraxandes. I sängen har jag sju kuddar konstnärligt uppallade så att jag sitter snarare än ligger i sängen, allt i ett försök att underlätta så att jag inte hostar och snorar för mycket. Funkar sisådär, kan jag meddela. I Tyskland får gravida nämligen inte köpa några läkemedel utan läkarorder. När Engelsmannen skulle köpa nässpray och hostmedicin i lördags såg biträdet helt chockad ut när han sa att jag var gravid, och det slutade med att han inte ens fick köpa halstabletter. Tack för det, Tyskland. Så istället kör jag på huskurer. 


Jag har kokat ingefära i vatten, silat och druckit. Det ska visst vara bra mot hosta, men det smakar äckligt och funkar inte ett dugg. Jag har ätit typ en halv burk med honung, för det ska lindra lite, och det gör det för stunden men är knappast något som hjälper i längden. Men gott är det ju! Jag har också använt typ ett kilo citroner att pressa i vatten, och det smakar ju lite bättre än bara vatten iallafall! Jag har gjort ångbad, men det är rent av otäckt! Det gillar jag inte.


Så summa summarum: Huskurer funkar inte, läkemedel är bra. Och om du är gravid, åk inte till Tyskland och bli sjuk!


p.s. kortet tog Engelsmannen när mitt hostande väckte oss både tidigt i lördags morgon. Se där! En fördel med att hosta! ;)

8 kommentarer:

Desiree sa...

Otroligt vacker hösthimmel du fick på bild här. Usch krya på dig och hoppas att du mår bättre snart. Det är ju urjobbigt att vara så där förkyld länge. De verkar ju lite paranoida i Tyskland då det gäller läkemedel och graviditet. Kanske kan engleskmannen gå till ett annat apotek och köpa lite nässpray och hostmedicin till dig utan att nämna att du är gravid. Det skulle nog vara värt ett försök. Så du kan ta lite så att du får sova på nätterna åtminstonne.
Kram!

Marie sa...

Desiree - ja, urjobbigt är ordet! Och paranoida är ordet för läkemedel o graviditet i Tyskland! I Sverige är ju nässpray okej för gravida att använda, så man undrar ju varför det inte är ok i Tyskland?!

anna of sweden sa...

Härligt med positivt tänkande. :) Ett otroligt vackert foto.

Hoppas att du snart kryar på dig!

Kram!

Linnéa sa...

Men att du inte får använda nässpray? Stackare! Jag hoppas att du kryar på dig sart. Vilket fantastiskt foto!

Marie sa...

Anna - tack för omtanken!

Linnéa - Jag vet! Helt crazy... Tyskarna är galna! ;)

Molly sa...

Åh, hoppas du mår bättre!

Det där med huskurer, de är ju väldigt varierande i effektivitet... Men det där med ingefära, för att det ska funka ska du nog ta färsk ingefära som du inte kokar utan hellre pressar (funkar väldigt bra med en vitlökspress!) direkt i kokhett vatten. På så vis behålls de goda ämnena bättre än om de kokas bort.

Krya!

Fru W sa...

Krya på dig! Kram!

Marie sa...

Molly - nu har jag fått hostmedicin, så jag hoppas jag ska slippa huskurerna! :) Men ska prova att bara pressa ingefära nästa gång.

Fru W - tack :)