Gillar ni indiska smaker tycker jag att ni ska prova det här receptet! Det är lite chicken tikka masala över det hela, men mycket snabbare att laga till.
Kyckling
Chili
Färsk ingefära
Vitlök
Rödlök
Lime
Honung
Garam Masala + andra indiska kryddor
Yoghurt eller créme fraîche
Tomatpuré
Ris
Skär kycklingen i bitar. Hacka chili, ingefära, vitlök och rödlök och blanda med kycklingen. Pressa över saften från en lime och ha i lite honung. Häll i kryddorna och ha i yoghurten eller créme fraîchen. Låt marinera i kylskåpet så länge du kan, åtminstone 20 minuter så smakerna hinner sätta sig. Ta ut kycklingen från kylskåpet och börja koka riset. Ta kycklingen från marinaden och stek kycklingen. Ha på marinaden när kycklingen är stekt, ha i lite tomatpuré och späd eventuellt med vatten.
Enjoy!
p.s. Jag har inte skrivit ut några mått för det är så individuellt med hur mycket av de olika kryddorna man vill ha. Go easy on the chili om du inte vill ha det för starkt!
Mellandagarnas oändliga frid
13 timmar sedan
2 kommentarer:
Mmm, jag som älskar chicken tikka måste testa detta. Ska skriva ut och spara nu på en gång! Tack tack.
Anna - gör så, så får vi se vad du tycker om den! ;)
Skicka en kommentar