måndag, november 29, 2010

Julmarknader

I helgen har det varit julmarknadspremiär i München! Vi hade inte så mycket snö då, men idag har det kommit betydligt mer. Det har snöat hela natten och snöar fortfarande, så nu är det runt 2 dm skulle jag gissa. Väldigt vackert är det iallafall, men flygplatsen fick visst stänga en stund igår kväll för att det snöade för mycket och de inte hann ploga landningsbanan. Det är vid såna tillfällen jag är glad över att vi inte kan flyga den här vintern!

I lördags gick vi en sväng på marknaderna vid Odeonsplatz, Marienplatz och Viktualienmarkt, men det blev bara kortisar för vi får besök i helgen och då vet vi att vi kommer gå där mer. Vi har två besök till planerade i december, så julmarknaderna kommer vi nog få se mycket av. Inte mig emot, jag älskar dom! :)

Igår var det dags för julmarknaden vid Münchener Freiheit, 5 minuter från oss. Den är visst lite "alternativ", men det betyder nog bara att den inte är så julig, för det finns inte så mycket juldekorationer som vid de andra marknaderna. Engelsmannen köpte glögg senast vi var på IKEA (ja, det känns lite konstigt att kunna köpa 12-procentig glögg på IKEA!), så han drack lite av det hemma innan vi gick ut och sen jämförde han med Glühwein på marknaden. Jag tror allt var gott bara det var varmt, för det blåste råkalla vindar i helgen! Jag har nu beställt ett par långkalsonger i ull för gravida, för jäklar i mig vad kallt det kan bli ibland! Hoppas de ska kunna hålla mig varma hela vintern...

Förresten, i andra delar av världen, kan man köpa julmust på IKEA? De hade inte det på vårt IKEA och jag blev lite sur, det är ju ett måste vid jul! Det, och Cloettas jultomtar som jag brukade köpa lådvis när jag bodde i Linköping. Inte lika lätt i München! 

10 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vilka underbara julmarknadsbilder jag blir så sugen på att åka dit! Vad är det för ståtligt monument som synd på en av bilderna?

Marie sa...

Anonym - vet inte riktigt vad du menar..? Om det är på collaget nedan så är det ett tak för spårvagnsstationen. Det på bilden ovan vet jag inte vad det heter, men jag vet att Hitler flyttade på det under andra världskriget så att pansarvagnar skulle kunna komma in på torget!

Annika sa...

ÅH tyska julmarknader måste vara ngt speciellt...
JUL i kvadrat!!
På to är det en sådan här i Reston. jag ska nog kanske gå på den...
VA! kan man köpa 12% glögg på IKEA hos er?
Här är det bara en urtrista alko-fria som säljs på IKEA.
JA, man kan köpa julmust på IKEA här, men det är Nygårda, ingen höjdarmust. men det finns. Själv köper jag julmust på en affär som heter World Market, och deras must är 7000 ggr godare än IKEAS, Guttsta Källa.
Gluhwein gillar jag också!!
FINFINA bilder på ER!!!

Anna, Fair and True sa...

Julmarknad är ju bara så mysigt!

Var köpte du långkalsongerna??

Desiree sa...

Julmarknad är alltid mysigt perfekt till första advent. 12% glögg visste jag inte att IKEA hade. I USA fanns ju bara den alcholfria. Fina bilder.
Kram!

Marie sa...

Annika - vissa är bra, andra inte! Tror de bästa finns mer ute på landet, inne i stan är det ganska så turistigt! Yes, 12% glögg hittade vi på IKEA. Synd att vi inte har whole foods här, då skulle jag köpa massvis med must! :)

Anna - minimundus.se De har också amningsbehår o kuddar + täcken till bebis, bärsele mm...

Desiree - yes! 12 % är det! Engelsmannen undrade om man skulle spä den med vodka... Skulle inte tro det! Då blir den nog liiite för stark... ;)

Anna, Fair and True sa...

Tack, ska kolla in den sidan!

storasyster sa...

Vad mysigt det ser ut! Jag vill oxå gå på julmarknad. men just nu är inte det att tänka på för vi har -16 här!! Och då tar man inte ut en nyfödd bebis!

Marie sa...

Storasyster - oj, hur kallt får det vara för att man kan ta ut dom då? Får hoppas ni får lite varmare väder snart så ni kommer ut lite.

Anonym sa...

Vad du är vacker!