tisdag, december 28, 2010

Kameror

Eftersom jag har världens bästa bloggläsare så tänkte jag be om lite råd!


Vi tänkte köpa en videokamera lagom till Blueberrys födelse, mest för vår egen skull för att komma ihåg allting som händer, men också för vår familj och vänner som inte kommer vara så nära Blueberry. Men så fick vi tips om att digitalkameror numera kan ta HD-filmer så nu är vi mer inne på att köpa en digitalkamera för att kunna ta både bilder och filmer. Men vilken kamera!? 


Både Engelsmannen och jag har ju varsin digital systemkamera så vi kan ta bra bilder med dom, men nackdelen är ju att de är så stora att det inte riktigt är något som vi har med oss jämt. En digitalkamera behöver ju således inte ta superduperbra bilder, men samtidigt så har vi ju ganska så höga krav på bildkvaliteten. Men det viktigaste är att den är mindre än en systemkamera och tar bra HD-filmer, gärna som går att zooma samtidigt. 


Jag gillar Olympus Pen E-PL1 och Olympus Pen E-P1, nackdelen med dom är att de är ganska så stora men fördelen är att man kan ändra fältdjup när man filmar och att den har stereoljud. Engelsmannen gillar Canon Powershot S95 eller Canon Powershot SX210 IS och fördelen med dom är att de är mycket mindre, får plats i en ficka men tar ändå bra bilder, men man kan inte zooma när man filmar.


Andra kameror vi borde undersöka lite mer? Vad har ni? Vad ska vi undvika med kameror? Alla tips och tankar tages tacksamt emot!

5 kommentarer:

Annika sa...

Skulle önska jag kunde hjälpa dig, hóppas ngn anan kommer att göra det. Precis, numera kan man ta HD-filmer med vanliga kameror. Ser även jag fram emot tips! OCH jag ångrar att vi inte videofilmade K mer då hon var baby...
NI kommer inte att göra mitt misstag, det vet jag...

Marie sa...

Annika - ja, det verkar inte vara någon bloggläsare som har koll på det här! Jag som hade så höga tankar om mina läsare! ;)

Anonym sa...

Hello. And Bye.

Anonym sa...

Hello. And Bye.

Anonym sa...

Direct along with your go and not along with your cardiovascular system. Passion can be the silent fantastic inside your buying and selling. You earn so you drop, that is the lifetime of Forex trading. Be preserving your brain directly in your shoulder area you are going to enhance the is the winner and limit the failures. Keep your thoughts within the game and present your center your day off of. [url=http://www.x21w12w21.info]Photoggap7[/url]