måndag, januari 17, 2011

Nu börjar det bli dags

Idag går jag in i vecka 38 så nu kan Blueberry komma närsomhelst. Mellan v. 38-42 räknas bebisarna som normalburna, kommer de innan är de underburna och kommer de efter är de överburna. Jag hoppas verkligen inte att Blueberry vill vara kvar till v. 42, men jag inser att jag inte har något att säga till om här!


I lördags när vi var ute och shoppade så fick jag riktiga förvärkar. Det knep åt ordentligt! Tänk er riktig överjävlig mensvärk så är ni i närheten. Engelsmannen var övertygad om att Blueberry skulle komma där och då, och det tog lite tid att få honom att inse att förvärkar kan hålla på i veckor innan bebisen väl bestämmer sig för att komma ut. No need to worry, alltså.


När vi kom hem så råkade jag spilla en hel pint vatten på stengolvet i köket. Splash!, sa det. Engelsmannen var i rummet bredvid och jag ropade lite skämtsamt; "By the way, that was not my water that broke!". Självklart hörde han bara "my water broke" och kom rusande i rekordfart! Jag ser det som bra övning inför den verkliga händelsen! :)


Så i söndags var det fötterna högt, te i kannan och bokläsande på agendan. 


Om ni undrar över den lysande lilla bollen i bakgrunden på bilden, så är det en julklapp från Engelsmannens föräldrar. Vad den är till för? Tja, ingen aning. Den lyser lite men är inte stark nog för att kallas lampa. Den exakta beskrivningen är nog dammsamlare.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Lugn och cool du är!

Varmt Lycka till!

Marie sa...

Anonym - oh, yes! Kolugn! ;) Tack förresten!

brysselkakan sa...

Ja, vis av erfarenhet (tre förlossningar) så kan jag säga att du lär märka när det är på G på riktigt!

Marie sa...

Brysselkakan - jag tror det också! :)

Jenny sa...

Hahaha, det var många saker att skratta åt i detta inlägget! Och LYCKA TILL nu frtamöver! :)

Desiree sa...

Ha ha roligt med vattenet som du tappade ut på köksgolvet. Ler, antar att engleskmannen fick hjärtat att slå en dubbelvolt. Jag håller tummarna för att Blueberry inte stannar till v. 42. Åh så spännande för nu befinner du dig verkligen på slutspurten.
Kram!

Marie sa...

Jenny - tack! :)

Desiree - ja, hans adrenalin pumpade nog ordentligt då! ;)

Annika sa...

Yes, my friend...NU kan det hända närsomhelst...
Jag fick K v.38...
Då vägde hon 3,750 gram och mätte 52 cm. Så det var lagom att hon kom då!!
Spännande detta!!!!

Marie sa...

Annika - det låter som perfekt vikt o längd, hoppas Blueberry kan komma ut o väga nåt liknande! :)

Sara sa...

Vad spännande att det börjar närma sig :) Och vad bra att engelsmannen har börjat träna redan nu på vad som kan hända när vattnet går ;)

Marie sa...

Sara - yes! Förberedelse är a och o! ;)

storasyster sa...

Haha kul läsning :D

Anna, Fair and True sa...

Vecka 38 alltså, då kan det ju hända när som helst! Spännande! Har ni packat? :)

Marie sa...

Storasyster - ;)

Anna - vi har packat... ish. Har ingen riktig koll på vad som behövs när vi ska vara där i 4 dagar, så har packat lite o sen får maken åka hem o hämta om det är nåt jag glömt! :)

Anna, Fair and True sa...

Vi hade inte packat klart riktigt men det gick bra ändå. När värkarna startar har man ju oftast lite tid på sig ändå. Men Peter fick fart när jag väckte honom och sa att värkarna startat "jag har ju inte ens packat färdigt än!" :)