torsdag, mars 24, 2011

Bier


I München är öl något väldigt viktigt, det finns många bryggerier och också många ölserveringar, så kallade bier garten, där man kan dricka öl. Den här bier garten finns i Englischer Garten, bredvid den största sjön i parken. 


Den har öppet när det är fint väder och förutom öl kan man även få lite andra drycker och även mat. Det är väldigt bayersk mat, en halv kyckling och lite potatissallad, eller en grillad fisk på pinne. Såna saker. Smaskelismask, eller inte.


Det är fullpackat med folk så fort solen skiner.


Som en glad Engelsman som körde på en halv den här gången. Beställer man bara en öl får man en liter, så vill man inte ha det så får man säga till! Här är han också det obligatoriska brezn, ett gott, saltigt bröd som passar bra till öl.


Jag gillar ljusslingorna de har i bier garten, som upp- och nedvända ölglas!


I helgen är det frühlingfest och då är ölen starkare än vanligt. Engelsmannen tjuvstartade redan förra helgen med den starkare sorten!


Så här gott sov Alfred...


... tills han inte sov längre utan ville ha full uppmärksamhet, och då var det dags att gå hem!

9 kommentarer:

storasyster sa...

Ser mysigt ut o jag blev dundersugen på ÖL!!!! Ja de har inte samma ölkultur som här hemma. Här är det väldigt strik var o när öl får serveras ju. Dröjer väl lite än innan de öppnar några uteserveringar här hemma.

Annika sa...

Me likey!!!
SO MUCH!!
en av mina bästa vänner, Ingrid (tillika granne) kommer ju från en liten stad utanför Munchen i alperna. OCH vad hon talar varmt om dessa bier gartens och maten!
Klart att hon saknar!!
Underbart. Maten är ju rätt god vid passande tillfällen.
Finfina bilder också!!!
MÅSTE till Munchen, känner jag!!!

Annika sa...

Glömde att kommentera pretzeln...HERREGUD VAD STOR!!!!
WOW!!!

Marie sa...

Storasyster - öl är som vatten för tyskarna, så här finns inga regler om öl! :)

Annika - kan förstå att hon saknar detta om hon växt upp bland det, det är ju väldigt speciellt o finns nog inte på så många andra ställen! Pretzel? I Bayern heter det Brezn o äts till öl! ;)

Desiree sa...

Härlig start på våren med öl utomhus. Gillar ditt foto på det halvt urdruckna ölglaset. Alfred är så söt i sin lilla björndress. pretzeln var gigantisk måste jag hålla med Annika om men gott till öl.
Kram!

Marie sa...

Desiree - ja, björndressen är så söt så söt, en present! :) Brezn är stor, men delar man på en går den ner ganska lätt ändå.. :)

Anna, Fair and True sa...

Brezn såg gott ut. Så en liter öl är standard?! Hur många procent är den?

Marie sa...

Anna - yes, en liter, annars är du en vekling! ;) Tror de flesta ligger på 5%, men starkbieren är lite högre.

Annika sa...

Pretzel heter det in the US, vettu ;-).
Goda är de här, som bara den. Här äter man dem inte till bärs, utan de säljs på gator, eller så köper man dem på mallen, son ett litet snack.
Skulle gärna smaka en äkta bayerska bretzl.