fredag, juni 10, 2011

Lavender Fairy Cakes


Jag gjorde något nytt häromdagen, bakade med lavendelsocker! Jag köpte lavendelsocker i England för ett tag sedan, men har inte kommit på nåt bra att göra med det, men så tänkte jag att varför inte prova Leila Lindholms recept på cupcakes, och sen byta ut sockret mot lavendelsocker? Sagt och gjort, så gjorde jag och de smakar verkligen lavendel! Inte något för de som inte gillar lavendel (oroa dig inte, syrran, jag ska inte bjuda dig på dom!), men vill man ha en lite annorlunda smak så är det att rekommendera. Och så pyntar man med lite färsk lavendel, så klart.

Och förresten, fairy cakes eller cupcakes? Det är frågan! Amerikanerna säger visst cupcakes, medan engelsmännen väljer fairy cakes. Vissa experter säger att cupcakes är platta medan fairy cakes toppiga, andra menar att skillnaden ligger i storlek, fairy cakes är små med lite frosting och cupcakes stora med mycket topping. Klurigt värre...

9 kommentarer:

Sofia sa...

Jag hör sällan 'fairy cakes' utan mest 'cup cakes'...tror att 'fairy cakes' är ett ord som mest används av barn eller för barn.

Jättesöta cupcakes föresten!

storasyster sa...

Får man säga muffins??? :D Näää lavendel får du ha för dig själv!! Men fina är de!

Desiree sa...

Lavendelsocker låter spännande. Hittde du det i vanlig butik eller var du tvungen att gå till någon specialbutik? Goda ser de ut som alltid.
Kram!

Marie sa...

Sofia - aha, kanske bara är de engelsmän som jag känner som är extra barnsliga...! ;)

Storasyster - nähä du! Muffins är mindre kompakta och så har de ingen frosting på, det vet jag minsann! ;)

Desiree - jag hittade det i en vanlig affär i England, men har inte sett det i Sverige. Fast å andra sidan har jag inte letat heller! Jag tror det är ganska enkelt att göra lavendelsocker själv, faktiskt.

Anna, Fair and True sa...

Lavendelsocker måste jag köpa! Men kan man inte bara kalla det muffins trots att det kanske är lite skillnad?! Hur hinner du baka så mycket förresten?!

storasyster sa...

MUFFINS!

Jenny sa...

Lavender är ju svingott! Jag tog en lavendercupcake på Fröken Brogrens här i Öret sist, hur gott som helst! Kram och trevlig helg!

Marie sa...

Anna - lavendelsocker är kanon! Och nej, muffins är det icke! Som du märker är det inga långbak jag håller på med, baka muffins går kanonsnabbt o det är ungefär så mycket tid jag har! :)

Storasyster - NEJ! Dumsnut... ;)

Jenny - Fröken Brogrens? Det måste jag prova!

Annika sa...

Fairy cakes har jag aldrig hört!!
Ngnsin!
Nu fick jag lära mig ngt nytt.
Du, det där såg grymt gott ut!!! kan man hitta lavendelsocker i vanliga butiker? Har mig veterligen aldrig sett det!
GUD så gott det ser UT!!!