torsdag, juni 09, 2011

Persikor


Jag köpte spanska persikor, har ni sett så här platta persikor förut? Det har inte jag. Supergoda är de iallafall, söta med vitt fruktkött. Och jag är fortfarande lite paranoid med alla frukter och e-coli och vad det nu är, och jag tycker det är konstigt att de inte har kommit på exakt vad det är och var smittan kommer ifrån ännu! Så jag har i stort sett undvikit allt och först nu börjat äta frukt och grönt igen, i viss mån. Jag kan mycket väl vara alltför paranoid, men better safe than sorry?

Hur tänker ni?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Vita persikor eller nektariner är så goda. Här kallar man dem "Blanche". Mycket sötare än vanliga, just de där platta har jag inte testat då jag hellre köper nektariner, har svårt med det ludna skalet...
Jag har nog inte undvikit något direkt, gurka kanske men vi äter å andra sidan inte det så ofta ändå. Har däremot varit noga med att skölja all frukt och grönt, något jag slarvar med annars...

storasyster sa...

Kom de inte fram till att det var groddar som smittan kom ifrån. De odlas i 37 grader värme o det trivs visst bakterierna i. Äckligt är det allt!!!! Gott m persikor!

Anonym sa...

Nej groddar skulle jag inte köpa och gurka köpte vi inte innan om den inte var svensk. Köpte däremot frukt och grönsaker men kokade och bakade dem samt sköljde det färska extra noga. Bara du tillagar det är det ju ingen fara och man kan göra pajer eller muffins eller kompott eller marmelad eller fruktkaka. Bara älskar aprikos och persikopaj.

Anna, Fair and True sa...

Äh jag äter som vanligt men sköljer extra noga. Försöker köpa svenskt men det gör jag ju i vanliga fall också. Fast svårt för dig att göra såklart...

Brukar också köpa såna persikor! Så goda!

Marie sa...

Brysselkakan - jag brukar inte heller gilla luddet, men här funkar det! :)

Storasyster - jo, de gjorde kanske det, men de är inte helt säkra än! Jag tycker inte det borde vara så svårt att visa var smittan kommer ifrån, men det är det visst...

Anonym - ja, tillagat allt har jag gjort nu under tiden, men det är ju så gott med färsk frukt o grönt på sommaren!

Anna - nej, svenskt hittar vi inte här! :) Försöker köpa allt så närodlat som möjligt, men nu vågar jag inte göra det heller, trots att vi inte har haft några problem här i södra Tyskland.

Annika sa...

Vita perskior är de godaste persikor jag vet, och de där små platta är så jättegoda också!

Desiree sa...

Vita persikor är goda. Jag äter som vanligt. Älskar frukt och grönt och skulle inte kunna tänka mig att vara utan detta. I min kostcirkel är frukt och grönt basen som jag står på. Jag sköljer dock dem lite mer noggrant men annars så äter jag allt.

De kom fram till att de inte kunde bevisa att det var groddar. Hittills verkar de inte veta vart smittan kommer ifrån.Men jag hoppas att de kommer på det snart.
KRam!

Marie sa...

Annika - mmm, supergott!

Desiree - jag gillar också mycket frukt o grönt, men nu har jag blivit lite nojig i o med att Alfred får allt jag stoppar i mig. Blir jag sjuk kanske han blir sjuk! Läskigt. Hoppas verkligen de kommer på var smittan kommer från!

Sara sa...

De där har vi här på Korsika... Och skamsen erkänner jag att jag är lite dålig på att skölja frukt och grönt. ;)

Marie sa...

Sara - fy på dig! ;)