måndag, juli 11, 2011

Helgen i München


I lördags hade vi ett hejdundrande åskoväder. De här blixtarna lyckades Engelsmannen fånga på kamera. Sen var vi tvungna att gå in för åskovädret var precis ovan oss!


Innan ovädret började hann vi iallafall äta middag på balkongen. Alfred sov så vi kunde verkligen njuta av maten och fira en lite för tidig bröllopsdag.


Vi tog oss lite norröver i Englischer Garten, och där är det mycket mindre folk än i södra delen. Vi satt och hade picknick precis bredvid ån. Vattnet var härligt uppfriskande men vi doppade bara fötterna. Alpvatten är kallt! På vägen därifrån såg vi en naken tysk, vissa tyskar tar alla möjligheter att få ta av sig kläderna och sola!


Vi åt glass också.


Och såg ett bröllopspar som fotades under den varmaste dagen på sommaren. Det måste ha varit svettigt för männen i sina kostymer!


I en konstgjord sjö i Englischer Garten kan man hyra båtar, det är poppis som ni ser!


Vi provade också nya cykelkärran (som också går att använda som vanlig vagn) och Alfred gillade den. Han somnade snabbt och sov länge!

9 kommentarer:

Sofia sa...

Munchen ser ut att vara en mysig stad! Hur trivs du föresten i Tyskland och vad är planerna för framtiden, blir ni kvar?
Nyfiken i en strut är jag!

Linnéa i Alabama sa...

oh, den första bilden är otrolig!

Marie sa...

Sofia - ja du, det blir nog ett eget inlägg nån dag om hur jag trivs i München... ;) Just nu är det lite uppe i luften hur länge vi blir kvar här!

Linnéa - ja, det är fantastiska skådespel på himlen!

Desiree sa...

Vad mysigt det såg ut i Englischer Garten. Vilken nice dag :-)
Gillar första bilden på blixtarna MYCKET! Så cool!
Perfekt att ni fick fira lite för tidig bröllopsdag och att Alfred sov snällt under tiden så att ni fick njuta av maten.
Kul att få se cykelkärran ni köpt. Det blev alltså en kärra. Hur är det att cykla med den? Är det tungt?
Kram!

Marie sa...

Desiree - ja, Engelsmannen tog nog en sisådär 70 bilder för att få den där bilden! ;) Trägen vinner! Yes, det blev en cykelkärra, hittills har bara Engelsmannen cyklat med den men han tycker inte det är tungt alls, den känns knappt. Enda gången det är lite annorlunda är när man bromsar i nedförsbacke, då puttar den på något!

Anonym sa...

Oj! Vilka blixtar! Jag upplever att åskoväder är intensivare i Bryssel men kan ju vara att vi bor mer söderut än Sverige oxå.

Lotta sa...

Grattis!! Vilka härliga bilder.

Och i Englisher Garten har jag också varit :)

Håller med om att det är häftift att man inte vet vad som ska hända i livet Marie!

Kramar!

Marie sa...

Brysselkakan - här är de verkligen mer intensiva, har aldrig sett såna åskoväder förut!

Lotta - livet är häftigt! :)

Anna, Fair and True sa...

Så det blev en cykelvagn. Ni får rapportera när ni testat. Ska du köpa cykelstol också?