torsdag, juli 14, 2011

Pistagemuffins


Jag bakade pistagemuffins för ett tag sedan och det var någon som frågade om receptet. Jag utgick från det här receptet men gjorde om det lite för att passa mig. Så här gjorde jag:

50 g pistagenötter
140 g socker
140 g smör
2 ägg
140 g mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
5 matskedar mjölk

Sätt ugnen på 160 grader. Hacka pistagenötterna fint. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, nötter, bakpulver och vaniljpulver i en annan skål. Blanda ihop innehållet i de båda skålarna och tillsätt smöret, som ska vara mjukt, och mjölken. Blanda och häll sedan i formar. Har ni en glasskopa så är en glasskopa med smet ett bra mått för en lagom stor muffins. Sätt in i ugnen i 22-25 minuter.

Nästa gång jag bakar dom så tror jag nog att jag tar mindre smör, jag tycker de blev alldeles för "smöriga" med så mycket smör!

2 kommentarer:

Desiree sa...

Jag är helt klart svag för pistage så dessa muffins låter som ett recept jag ska ta och prova.

Marie sa...

Desiree - de smakar verkligen pistage, så du kommer nog gilla dom! :)