måndag, juli 18, 2011

Prat

* Jag läser Anine Bings blogg och längtar tillbaks till Italien. Vilket härligt land det är!


* Jag läser att David Beckham har kommenterat sin dotters födelse så här: "Having a daughter is a whole new thing. Having pink in the house, having lilac in the house... and you have to be a lot more delicate with girls than boys and I'm not used to that so it's a whole new experience." Eeehhh, känns det inte väldigt gammelmodigt att uppehålla stereotypa könsroller genom att säga såna här saker? Det är väl helt okej om de vill ha rosa och lila kläder till tjejen, men att säga att tjejer är mer bräckliga än killar är bara töntigt och, som alla borde veta, inte sant. Skärpning, Beckham!

* Och så har Ivanka Trump välkomnat en dotter! Undrar om hon också är lika bräcklig som Beckhams dotter?


* Och jag gissar att skilsmässan mellan Marc Anthony och Jennifer Lopez kommer bli smutsig. Riktigt smutsig!

11 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Håller så med dig! Vilket larv! Fotbollstjejerna i gårdagens final verkade inte särskilt bräckliga. Sedan ska väl vuxna män och kvinnor inte tävla mot varandra för det är skillnader i storlek, kropsstyrka osv. men när de är bebisar och barn är det ingen större skillnad och man ska inte GÖRA skillnad!

Anna, Fair and True sa...

Gissar att hon kommer bli ordentligt bortskämd! Och samtidigt tålig med tre äldre bröder. En kompis har två ålder bröder, 6 och 8 år äldre, och det var så hon lärde sig att slåss OCH blev feminist då hon inte gillade hur hennes mamma försökte uppfostra dem olika.

Anonym sa...

höll mig borta från datorer helt och hållet på semestern...jösses vad jag missat grejer! tack för uppdatering på kändis-sidan =) onoff har tydligen gått i konkurs också, fick jag veta via en annan blogg. en nyhetstörstare som mig kanske aldrig borde ta semester helt ;)

Marie sa...

Anna - jag tror verkligen inte det är nån skillnad, snarare så att föräldrarna GÖR skillnaden och sen fortsätter de stereotyperna på dagis, i skola o så vidare. Tröttsamt är det.

Pernilla - har du inte haft koll?! ;)

Desiree sa...

Håller helt med dig om att Beckham får skärpa sig. Tjejer är ju inte per automatik mer bräckliga än killar. Det finns gott om bräckliga killar därute. Om man är bräcklig eller stark beror helt på individen och inte på könet.
Kram!

Anonym sa...

ja gud vilken skillnad det är på att få en tjej och en kille *ironi*
det är nog de själva som gör skillnaden, barnet själv har garanterat ingen uppfattning om det *suck*

Marie sa...

Desiree - ja, vissa saker sitter i könet, men inte mycket! Tyvärr tror jag Beckham speglar många engelsmäns syn på pojkar o flickor...

Meerle - jomen, eller hur! Alla bebisar är ömtåliga, pojkar som flickor!

Lotta sa...

Bra att du spanar Marie, jag ligger efter ;)

Håller med om Beckham!

Marie sa...

Lotta - vilken tur att jag finns! :D

Jenny sa...

Ja vilken tönt Beckham är då. Han trodde säkert att tjejer skulle tycka att det var ett sött uttalande (och det finns det nog tyvärr tjejer som gör också) men jag blir bara sjukt irriterad. Och skilsmässan: var det någon som trodde det skulle hålla (förlåt för pessimismen så här mitt i semestern)? Kram!

Marie sa...

Jenny - det är nog många som tycker det var sött, o tyvärr många som håller med honom också! Och ja, JLo och Marc... de verkade väldigt olika från början!