måndag, juli 18, 2011

Schliersee


I lördags hyrde vi en bil och åkte till Schliersee som ligger cirka 45 minuter från München. Eftersom vi bor mitt i smeten i München med U-bahn, spårvagn, buss och taxi så har vi inget behov av en bil i vardagen, men därför är det extra kul att hyra en bil ibland och åka på utflykter.  


Schliersee är en mysig liten by med många klassiska, bayerska hus. 


Men det finaste är förstås sjön.


Alfred och jag lekte lite medan vi väntade på maten. Klassisk bayersk schnitzel med pommes blev det. 


Innan dess hade Alfred såklart checkat menyn. Men han hade inte så mycket val, broccoli och potatis hade vi med till honom. Lite svårt att äta när det fanns så mycket att titta på!


På eftermiddagen slappade vi vid sjön. Alfred sov skönt i vagnen och jag somnade på filten medan Engelsmannen brände sig på ena axeln och benet. Så kan det gå!

13 kommentarer:

Sandra sa...

Det ser helt ljuvligt ut Marie ! Wow vilket vackert ställe. Igår när jag läste härinne så kom jag att tänka på: hur länge har ni bott i München, hur länge ska ni stanna och är ni på väg någon annanstans sen? Det kanske finns inlägg om detta längre bakåt som jag missat (ska kika) men vore roligt att höra om era planer =)
Stor kram

Ninnie sa...

Vilken mysig utflykt! Ni ser ut att ha haft en underbar dag!

Anonym sa...

ser jättemysigt ut!

Anna, Fair and True sa...

Ser att ni bytt till sittdelen. Vi provade men Isolde kändes så liten (hon är ganska kort). Har du någon pläd, filt eller annan bäddning i sittdelen?

Marie sa...

Sandra - planerna är lite "up in the air" för tillfället! Vi blir inte kvar i München mer än ett år till, men sen får vi se vart det bär hän.

Ninnie - det var jättehärligt!

Pernilla - :)

Anna - Alfred trivs jättebra i den. Han höll bara på och snurrade runt och ville sitta upp i liggdelen, och det är väl det som är nackdelen med Buggaboon att man inte kan sätta upp liggdelen på nåt sätt. Vi har ingen bäddning förutom den som är med vagnen. Jag tror det är olika från barn till barn när de tröttnar på liggdelen, jag vet dom som haft den upp till 7-8 månader.

Anna, Fair and True sa...

Isolde vill också ligga på mage och sitta upp men jag har köpt ett sele nu så kör vi nog liggdelen en månad till.

Sofia sa...

Åh så fint, sjön ser magisk ut. Ni ser ut att ha haft en riktigt trevlig dag!

Jenny sa...

Fy FASEN vad mysigt det såg ut. Lite som de små byarna mina släktingar i Schweiz bor i. Och vad snygggt Hollywood-chic du var då!

Marie sa...

Anna - det låter ju kanon!

Sofia - ja, det var härligt att få komma ut lite!

Jenny - skulle inte förvåna mig om det påminner om Schweiz, det ligger ju inte så långt bort! O tack, ibland måste även en sliten morsa få känna sig fin! ;)

Desiree sa...

Älskar utflykter som du känner till och denna var ju super nice som ni gjorde. Det Bayerska huset var ju bara hur gulligt som helst.
Kram!

Anonym sa...

men vilket väder! här i sverige har det regnat varje dag, soltimmarna kan jag nog räkna på en hand
i berlin har det naturligtvis varit varmt och skönt under tiden...

Marie sa...

Desiree - ja, det är mysigt med utflykter! De bayerska husen är verkligen hur söta som helst.

Meerle - ja, det blev varmt o skönt på eftermiddagen, men nu är det kallare igen...

Sofia sa...

Men å så fint det såg ut! Hoppas att vi kan göra ett besök i Munchen till hösten!