fredag, juli 08, 2011

Sommarprat

Sommar i P1 är verkligen sommar för mig. Under hela min uppväxt lyssnade vi från och till på programmet, det var ett säkert sommartecken. Ett särskilt minne jag har från Sommar är när Lotta Engberg pratade för x antal år sedan. Jag hade varit au-pair i Paris i ett år och mina föräldrar hade bilat genom Europa för att hämta hem mig. På vägen hem stannade vi i Göteborg, där min syster bodde, och hämtade hem en bil som hon hade lånat. Mamma och pappa var i ena bilen och jag körde den andra och så började jag lyssna på Lottas sommarpratande. Nånstans på vägen blev det dags för broöppning vid Göta Kanal, så jag fick sitta i bilen en stund och då började tårarna rinna när Lotta berättade om hur mycket hennes pappa betydde för henne. Jag kommer inte ihåg vad hon sa, men jag kommer ihåg att jag blev väldigt rörd av det. Sen åkte bron ned igen och jag fick torka tårarna och åka ikapp mamma och pappa som trodde att jag hade råkat ut för en olycka!

Igår lyssnade jag på Sylvia Schwaag Sergers sommarprat. En väldigt fascinerande och intelligent kvinna med en spännande bakgrund. Hon är född i Tyskland med en tysk pappa och en kinesisk mamma som föddes och växte upp i USA, och nu bor Sylvia i Sverige. Hon pratade om identiteter och om att inte känna sig riktigt hemma någonstans, och det var väldigt intressant. Lyssna på det om ni har lite tid över!

5 kommentarer:

storasyster sa...

Då hann mor bli riktigt orolig när du helt plötsligt inte låg bakom dem längre. Jag blev rörd när jag läste vad du skrivit.

Anna, Fair and True sa...

Det låter intressant!

Marie sa...

Storasyster - tror både mor o far blev oroliga, de missade precis broöppningen o såg inte att jag fastnade först i kön. Det var en lång broöppning för dom! :)

Anna - det var det!

Linnéa i Alabama sa...

Tack för tips! Trevlig helg

Marie sa...

Linnéa - varsågod! :)