torsdag, juli 07, 2011

Tortillas


Nåt som också är gott på sommaren är att äta med händerna. Tortillas är kanon, och så går det snabbt att göra. Stek lite kyckling, göra lite guacamole, smula upp fetaost och lägg upp majs, tomat, sallad och oliver, sen får man blanda helt själv. Servera med citron- och gurkvatten. Solmogen melon till efterrätt. Mums!

8 kommentarer:

Mes rêves blancs sa...

Hmm citron- och gurkvatten verkar vara en god kombination, det ska prova till helgen, köpte precis hem gurka men vet inte om vi har citron hemma dock, men det lâter väldigt uppfriskande än bara vanligt vatten.

Marie sa...

Mes rêves blancs - ja, jag tycker det är gott med nåt annat än bara vanligt vatten, särskilt när man dricker så mycket nu på sommaren!

storasyster sa...

Mmm recept mottages tacksamt för ibland tar matinspirationen helt slut. Tortillas ska jag bjuda på hemma nån dag! Men gurkvattnet får du behålla, urk!

Marie sa...

Storasyster - ja, det är inte alltid man har inspiration!

Desiree sa...

Ja nu var det faktiskt ett tag sedan jag gjorde tortillas så det får det bli någon kväll. Skönt med mat som inte tar så lång tid att fixa så här på sommaren.Ska prova kombon gurka och citron i vattnet nästa gång.
Kram!

Marie sa...

Desiree - ja, tortillas är gott och enkelt! prova gurk- och citronvattnet, supergott!

Anna, Fair and True sa...

Vi brukar också göra en kall vegetarisk tacorätt. Varva ett lager var av kidneybönsröra (mixa en burk med kanske halva mängden spad kvar), guacamole, hackade tomater och purjolök. Överst tar du ett lager med gräddfil eller crème fraîche blandad med tacosås. Sist riven ost över. Ät med nachochips. Supergott! Gör alltså i gratängform eller liknande men ska inte in i ugnen utan ätas kallt som det är.

Marie sa...

Anna - det lät gott! Tack för tipset!