tisdag, augusti 30, 2011

Att äta


Jag vill aldrig åka hem till München och de små mataffärerna jag handlar i där, när det finns så mycket gratis och gott i naturen här i Sverige! I landet hos mina föräldrar finns vitlök, rödlök och gul lök, persilja (som man gör smaskens persiljepesto med) och tomater som passar fintfint med mozarella och oliver (inte hemodlade). Och i naturen dignar ett överdåd av bär och svamp som man (läs: min pappa) plockar hinkvis. Hallå svenskar, fattar ni hur bra Sverige är!?


Lök på torkning.


Persiljepesto.


Tomatsallad.


Skogens guld, kantareller.


Lingon.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Attan vad sugen jag blev på smörstekta kantareller på rostat bröd... mums!

Sofia sa...

Det där är lyx på hög nivå!

Annika sa...

Härligt, härligt njut nu!!
Ah, kantareller!! Love'em!!
Hur länge stannar du hemma denna ggn?

Desiree sa...

Wow vad mycket gott ni skördar. Du får passa på och njuta för fulla muggar.
Kram!

Sandra sa...

Det är verkligen lyxigt. Man blir hungrig av att se på bilderna dessutom !

Anna, Fair and True sa...

Härligt! Mina föräldrar plockar inte så mycket bär och svamp men de har ett växthus! Hur länge ska ni vara i Sverige?

Sofia sa...

Ahhh kantareller! Min kompis kopte kantareller har i London pa Borough Market i helgen nar vi var dar, de kostade £35/kg....

Lotta sa...

Jag smäller av Marie!

Så himla läckert och gott det ser ut. Vilken guldgruva ni har. Jag håller med om att det smakar extra gott och är extra härligt när allt kommer från egna trädgården eller är nyplockat!

Millan sa...

AH vad gott det ser ut! Jag tanker alltid att jag ska borja odla en massa har eftersom klimatet ar ratt sa bra for gronsaker etc, men det blir aldrig av. Jordgubbar blev det enbart i ar...

Hur lange ar du hemma i sverige? Kram

Marie sa...

Brysselkakan - det åt vi igår kväll! Mums! ;)

Sofia - visst är det!

Annika - vi är kvar till nästa måndag, så cirka 10 dagar till.

Desiree - visst är det mycket gott! Får mig att vilja ha en egen trädgård...

Sandra - visst blir man!

Anna - åh, kan tänka mig att det finns en hel del godheter i det där växthuset... Vi blir kvar i cirka 10 dagar till.

Sofia - hmm, man kanske skulle börja importera till England? ;)

Lotta - visst smakar det bättre!

Millan - ja, det borde ju gå riktigt bra att odla i England, men det verkar vara väldigt få som gör det? Vi blir kvar i cirka 10 dagar till.

Lisa sa...

Jag haller med! hur mysigt som helst. Vi plockade blabar bakom knuten och hade i yogorten pa morgonen, och tom pa en tarta.


Kram Lisa

Millan sa...

Tror att det beror pa att manga inte har stora nog tradgardar. Men jag maste erkanna att jag kanner manga fler har som odlar gronsaker an som gor det i sverige, dar de flesta verkar odla bar och kanske frukttrad mest (i alla flal i min bekantskapskrekts). har verkar var och varannan manniska odla sallad, tomater och artor i tradgarden!

Marie sa...

Lisa - mmm, så gott! :)

Millan - här är det både bär, äpplen, morötter, jordgubbar, potatis, palsternacka, fänkål... listan görs lång! :) Men det måste ju finnas många fler grönsaker som faktiskt funkar att odla i England, o andra fruktträd o liknande också? Men det är nog som du säger, trädgårdarna är för små. Men med det sagt så kan jag ju säga att mina svärföräldrar har en massa buskar och träd i sin trädgård, men inget ätbart!

Jenny sa...

Eftersom jag är precis hemkommen från England tycker jag extra mycket om denna post. Så fantastiskt ju! Även om det hade hänt mycket på grönsaker/organic/nyttighetsfronten sen sist. But It's no Sweden! :)Schönes Wochenende!