tisdag, augusti 30, 2011

Fina Alfred


Vår lilla pojke, 7 månader för två dagar sedan. Han växer så det knakar. Det känns som om Sverige-luften varit bra för honom, han tar vara på varje nytt intryck och lägger det i sin lilla minnesbank. Håller sakta men säkert på att lära sig krypa och vill stå mest hela tiden. Så fort någon kommer i närheten så sträcker han ut händerna, då vill han hålla i sig så att han kan stå. Nya ljud kommer från honom hela tiden, han gurglar, skriker, ropar, smackar, bubblar, ja, det är sällan tyst när han är vaken. Han pratar till och med när han äter.

Han äter allt vi ger honom; kött, kyckling, fisk, grönsaker och frukt - allt slinker ned! Nya smaker är goda att utforska och ibland försöker han blåsa bubblor med mat i munnen, det går sisådär, men kladdigt blir det! Han dregglar fortfarande supermycket så han måste alltid ha en liten dreggelhakklapp som tar upp det mesta. Den byter vi ungefär tre gånger per dag! Han har inte bara aptit på mat, han har aptit på livet också. Varenda sak ska utforskas, löv som vajar på träden är ju helt fantastiskt fascinerande, människors ansikten måste kännas, deras ansiktsuttryck utforskas och alla ljud måste upprepas. Engelsmannen kommer i helgen, och även fast vi pratar via web cam varje dag så känns det som om Alfred har utvecklats enormt mycket och Engelsmannen kommer nog bli förvånad och stolt över hur fin pojke vi har. De här veckorna med svensk sommar kommer vi njuta länge av.

Hur mycket vi än saknar pappa Engelsmannen så är det underbart att se hur Alfred har knutit an till mormor och morfar, hur hans ansikte lyser upp när han ser dom på morgonen eller när de kommer hem från jobbet. Jordens vackraste flin. Det känns extra skönt för mig, det är något jag har oroat mig över eftersom vi inte träffar våra familjer så ofta, så det känns skönt att Alfred lätt knyter an till dom.

Stylish Alfred:
Hakklapp - Parvel/Åhlens
Kofta - Noa Noa Miniature
Byxor - The White Company
Strumpor - Petit Bateau

7 kommentarer:

Annika sa...

SÖT!!!
SÖT!!!
SÖT!!!
Och så ser han plötsligt så "vuxen" ut!
Gullis!
SÅ fint detta att du kan tilbringa så mkt tid i sve med Alfie, så att han kan vara med dina fldrar och höra svenska etc.
Jag gjorde ju så med Karolina under hela henens uppväxt och det är RIKEDOM!! Så jag hoppas att du kan åka hem ofta.
Inte då kul för engelsmannen när ni är borta, men ack och OOO så bra för Alfie!!
Säger en som vet med facit i hand!

Desiree sa...

Vilket fint inlägg. Han verkar vara en underbart go liten kille. Vad kul att han har sådan aptit både på livet och på nya smaker. Roligt att läsa att det finns barn som Alfred som gillar det mesta. Underbart också att han fått en fin och stark kontakt med sin mormor och morfar. sådant är viktigt.

Malin sa...

VIlken fin bild pâ lillkillen =) Jag längtar ocksâ till att vâr lillkille ska komma, jag har svârt att förstâ att det är verklighet att han snart är här även om magen pâminner om det och självklart alla sparkar jag fâr dagligen. Men det verkar sâ härligt att fâ uppleva världen ur en bebis perspektiv, att âterupptäcka världen pâ nâgot sätt =) Njut njut njut!!

Anna, Fair and True sa...

Fin han är! Isolde dregglar en del men jag byter tröjor lite oftare istället :) Hon håller också på att öva krypning och även ställa sig upp mot möbler. Jättekul att ni kan vara så länge hos mormor och morfar (är farmor och farfar avis..?)! Visst utvecklas de så mycket just nu! Från en dag till en annan!

Millan sa...

Sa sot!! han vaxer verkligen! Stora killen nu ju :-).

Visst ar det harligt nar de ar hemma lange nog att verkilgen lara kanna familjen! Det ar ju det man langtar efter nar man bor langt hemifran!

Kram

Marie sa...

Annika - ja, det känns verkligen bra att kunna göra detta, Alfred verkar uppskatta det enormt även nu!

Desiree - ja, det känns viktigt med en bra kontakt, nu kan jag göra egna saker och Alfred kan utan problem vara hos mormor och morfar några timmar, utan att sakna mig. Känns otroligt bra!

Malin - ja, du har ett äventyr framför dig! Det är inte alltid lätt, kul och roligt, men ser man på helheten är det fantastiskt! :)

Anna - ja, tröjor får vi också byta! Jag undrar var allt dreggel kommer från?! Granny och Grandpa är nog lite avis, men jag har sagt till Engelsmannen att han får ta med Alfred dit när han vill! ;)

Millan - visst är han stor! En riktig person och personlighet nu. Känns otroligt bra att kunna vara hemma så här länge!

anna of sweden sa...

Så söt han är. Och så fint han matchar tapeten! ;)