måndag, augusti 29, 2011

Chocolat


Jag tittade på senaste avsnittet av Leila bakar i Frankrike och blev så grymt sugen på choklad! Hennes semifreddo verkar ju så god, för att inte tala om Leilas chokladcheesecake, mmmm! Det fick mig att tänka på filmen Chocolat, och längta efter Cafe Chocolat i Linköping, som kanske gör de godaste chokladbakverken i världen. Och deras varma choklad med chili är to die for! Är ni i Linköping får ni inte missa det! Tips, tips, tips...

9 kommentarer:

Anonym sa...

Åhhh... nu blev jag så otroligt sugen på chokladmoussetårta från Lilla maräng i Järna. Gudomligt god!

Carolina sa...

Har, till alldeles nyligen, bott i Linköping och Chocolat är fantastiskt! Men du har väl inte missat Ines på Türkenstrasse?! Gudomliga praliner =)

Lotta sa...

Choklad! Tokig i god choklad, helst runt 70%. Leila bakar ju så att man blir sååå sugen dessutom.

Lasse Hallströms film är härlig - nu känner jag för att se om den!

Marie sa...

Brysselkakan - mmm, chokladmoussetårta...

Carolina - det måste jag kolla upp! Bor du också i München?

Lotta - ja, döper man en film till Chocolat så måste den ju vara bra, eller hur? ;)

Sandra sa...

Eller hur!? Det programmet var grymt! Jag vill också testa hennes chokladsemifreddo! Hojta om du gör det innan mig och tell me all about it.

Marie sa...

Sandra - jag lovar att hojta! :)

Annika sa...

Aha, då vet jag vilket ställe jag ska besöka om jag ngnsin kommer till Linköping. MUMS!!

Anonym sa...

Jag fattar inte grejen. Allt jag har bakat av Leila tycker jag är för sött, maffigt, sliskigt... Liksom för mycket av allt. Men jag är mer fruktoman än chokladoman typ syrlig citron, aprikos, nekatrin, plommon, rabarber, jordgubb.... paj, kaka... Så jag är liksom avundsjuk på att jag missar hela grejen men jag fattar det bara inte. Finns det något lite "lättare, surare, fluffigare" recept jag borde testa? Jag testade nog bara 2st så jag kanske hade otur eller bakade dåligt.

Marie sa...

Annika - ja, gör det!

Anonym - jag har inte bakat alls många av hennes recept, så jag är ingen expert! Jag gillar mest hennes styling och tycker det är godis för ögat! Men om du är mer en fruktoman så är någ Leilas mest chokladiga recept inte för dig! :)