måndag, augusti 01, 2011

Väskor - en kärlekshistoriaDet började en dag i Stockholm. Jag vet inte hur gammal jag var, men jag kommer ihåg väskan. En liten skinnväska i lapptäcksteknik med litet handtag, lång axelrem och ett annorlunda spänne. Jag tror den kostade 99 kronor och det var så mycket pengar men väskan var ju så fin. Jag har fortfarande kvar den.

I Frankrike frodades mitt väskintresse. Fransmännen vet verkligen hur väskor görs! Jag dregglade efter fransyskornas vackra väskor; Louis Vuitton, Chanel, Longchamp, Céline, Chloé, YSL... Det finns en hel massa finheter. Jag hade en au pair-lön att leva på, så mina väskinköp blev inte så dyra men däremot lika fina. En väska jag verkligen kommer ihåg är en fluffig grå väska från Esprit som jag älskade. Den har jag också kvar. Jag köpte också en väldigt fejk Louis Vuitton-väska från en man med lång rock på en bakgata vid Pigalle, men den kunde jag aldrig använda för den var liksom för fejk med limmad axelremmar och sånt. Sånt som får mig att rysa nu. Men jag var ung och dum och skyller på det!

Min första finare väska var en från Modalu. Sedan dess har jag bestämt mig för att bara investera i bra kvalitetsväskor i skinn eller tyg. Sådana som man kan använda mycket och som slits fint. Because I'm worth it. Skönheten ovan är en "I love you"-present från Engelsmannen, en Bayswater från Mulberry, i en härligt rosa-grå-beige färg. Mannen min vet hur man gör mig glad! Han hade tänkt spara den till jul, men en kombination av att han inte kan hålla något hemligt och min svärmors stora mun slutade med att jag fick den nu. För en gångs skull klagar jag inte på svärmors stora mun!

12 kommentarer:

ullis sa...

Ja, mycket fina väskor har du, men du använder dem verkligen också.
Du har ju en man som älskar dig också:)

Marie sa...

Ullis - ja, skulle gärna vilja använda fler samtidigt! :D

Sandra sa...

Wow så härligt lyxigt! Vilken tur att svärmor öppnade munnen, nu kan du njuta av underbaringen!

Marie sa...

Sandra - ja, det var riktigt lyxigt o överraskande att få! :)

Anonym sa...

men åh vilken snygg väska!
vilken man du har! =)

Anna, Fair and True sa...

Å vilken fin! Gillar också väskor och har en del men är dålig på att använda dem, blir liksom attman använder en och samma. Just nu använder jag dessutom typ bara skötväskan.

Lisa sa...

Wow, det maste ju vara en av de basta "I love you presenterna'! Jattesnygg verkligen.

Kram Lisa

Marie sa...

Pernilla - visst är den fin! :) Liten din stil tror jag allt!

Anna - jag är ganska bra på att byta väskor, men nu är man ju lite begränsad till vilka väskor som funkar...! :)

Lisa - det tycker jag också! :)

Jenny sa...

Grattis (till snäll make, fin väska och helt ok svärmor, visar det sig)! ;)

Marie sa...

Jenny - ;)

Catharina sa...

Vilken underbar farg. Sagolikt vacker! :-)

mia sa...

Jag vill ha en Alexa - skakar spargrisen as we speak...