fredag, september 16, 2011

Paris, Mon Amour


Engelsmannen och jag är sugna på en weekend i Paris i november. Vi är sugna på Venedig också, men där har vi aldrig varit förut och det känns inte helt barnvänligt med allt vatten + Alfred = ingen bra kombination. Paris har vi båda varit i förut så det känns som om vi kan ha en trevlig vistelse där utan att ha en massa måsten som vi måste se, men ändå göra nåt annat än München, Sverige och England. Så nu vill vi väldigt gärna ha tips på hotell, (barnvänliga) restauranger, affärer som vi måste besöka med mera! Det är några år sedan vi var där senast, och nio år sedan jag spenderade ett år i Paris, så det måste finnas en massa nytt som vi måste se!

Hit us!

p.s. Jag har börjat öva med Alfred; "Till Paris, till Paris ska vi rida på en gris. Det kan ta flera år, men jag tror nog att det går."

7 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som en bra plan! Min ena väninna här, Tolken, har bott i Paris med barn och bloggade då oxå. Hennes blogg från den tiden hittar du här: http://parisbarnen.blogs.se/
Det finns en länk med tips, sedan tror jag bestämt att hon svarar på frågor om du kontaktar henne via hennes nuvarande blogg http://brysselbarnen.blogs.se/
Tolken är urbra på att tipsa och har verkligen bra idéer!

Channal sa...

Paris är underbart! Vi var där hösten 2009... Lovely! Kram Anna

Anna, Fair and True sa...

Tyvärr inte så många barnvänliga tips förutom att jag en gång bodde på ett helt okej Novotel efter La Defense på metron.

Lisa sa...

Ah mitt alskade Paris. Vad jag langtar. Tar garna emot tips pa barnvanliga restauranger jag med for det hade jag inte i tankarna nar jag bodde dar. Se till att ta med baby bjornen for annars lar det bli en massa kankande upp och ner for trapporna i Metron.. Verkligen o-barnvanlig!

Forresten, det har brunchstallet ar nog relativt barnvanligt (men forvanta er inga skotrum...)
http://parislisa.blogg.se/2010/may/varldens-basta-brunch.html

Stor kram!

Sofia sa...

Har ingen koll på barnvänlighet men älskar Paris! Måste se till att komma iväg snart igen! Venedig blir förhoppningsvis också avbockat väldigt snart =)

Marie sa...

Brysselkakan - tack för tipset! Henne ska jag kontakta! :)

Anna - visst är Paris härligt! :)

Anna - La Defense känns lite för långt utanför stan, vi vill gärna kunna gå så mycket som möjligt. Men tack för tipset!

Lisa - ja, metron är inte det mest barnvänliga! :) Tror skötrum över lag blir det svåraste. Tack för tipset!

Sofia - härligt med både Paris o Venedig! :)

Sandra sa...

Paris är alltid Paris. Ni kommer inte bli besvikna som du vet. Tänk att vandra i Maraiskvarteren med lillen? Äta en falafel och gå längs Seine. Oj, så sugen jag blir !