Häromdagen gjorde jag Leilas Semifreddo. Riktigt smaskig, lite lik chokladmousse men ändå annorlunda. Jag skippade apelsinen och likören, men den är nog ännu godare med de ingredienserna! Något att prova i helgen för er!
2 dl vispgrädde
4 ägg
1 dl strösocker
vaniljpulver/vaniljstången
2 dl grekisk yoghurt
200 g mörk choklad
2 msk cointreau
En halv burk Nutella
Vispa grädden fluffig. Separera äggulorna från vitorna. Vispa gulorna med hälften av sockret, apelsinskal och vaniljsockret. Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad. Vispa äggvitorna med resten av sockret tills det är riktigt fluffigt (se till att bunken och visp är riktigt torr och ren!). Blanda ned den smälta chokladen i äggulesmeten. Vänd ned den vispade grädden och ha i likören. Vänd ned yoghurten. Vänd försiktigt ned äggviteskummet. Varva glassen med Nutella i en skål eller form och ställ den i frysen i 3-4 timmar. Den ska vara mjuk i mitten, eller som semifreddo betyder - halvfryst!
2 kommentarer:
OMG! Ska definitivt testas!
Osloskånskan - gör så! Supergod! :)
Skicka en kommentar