fredag, oktober 21, 2011

Redan fredag


Jag vet ju sedan innan att jag har världens bästa bloggläsare, men det är kul att få det bekräftat gång på gång! För några dagar sedan så frågade jag vad man kunde göra med en Butternut Squash, och fick en hel massa tips. Jag fastnade för Molly Ps tips om att man kunde ha den i lasagne så det lagade jag häromdagen, och det kan jag verkligen rekommendera! Himmelskt gott! Min butternut squash var ganska liten, så jag la in den i ugnen (delade i två delar med snittytorna nedåt på en plåt med bakpaper) i 200 grader i 30 minuter, sen skropade jag ur köttet och blandade med min variant av bechamelsås (crème fraîche, philadelphiaost och riven ost) och hade i lasagnen, och det blev riktigt gott. Höstigt och härligt och till och med Alfred tyckte det var gott; nom nom var hans betyg!

Hoppas ni får en riktigt trevlig helg!

7 kommentarer:

Västmanländskan sa...

Lustigt, vi åt också butternut squash idag. Första gången för min del. Vi åt denotillräcklig kött i form av puré (ungsrostad med timjan, sedan puréad med crème fraîche och lite salt) som alternativ till potatispuré. Men det kanske någon hade tipsat dig om redan ;)

Marie sa...

Västmandländskan - nej, det tipset har jag inte fått, det låter också gott! :)

Västmanländskan sa...

Vet inte vad som hände när jag skrev. Men det var inget otillräckligt med köttet ;)

Desiree sa...

Otroligt fin bukett Marie. en bukett man blir glad av. Butternut squash är en av mina favvisar. så gott! Kul att du provade att ha den i lassange det måste jag testa.
Ha en fin helg
Kram!

Marie sa...

Västmanländskan - haha! Så kan det gå.. ;)

Desiree - visst är blommorna härliga! :)

storasyster sa...

Oj vad många blogginlägg jag missat!! Måste sätta mig o läsa igenom dem senare (om tid finnes)!! Vilka fina rosor. Står de på rumsbordet ;) ?? Puss kära syster

Molly P sa...

Kul att lasagnen blev till belåtenhet!

Och, något som förtjänar att sägas oftare: du har så fina foton i din blogg!