fredag, oktober 21, 2011

Torsdag i bilder


Jag tycker att fåglar är ganska så otäcka, särskilt i stadsmiljöer, de hör liksom inte hemma här! Bättre är de i skogen, där man mer hör dom än ser dom. Duvor finns det dock gott om i München!


I München är det höst. Det här är nog min favoritårstid i München. Ska ni hit nån gång så är hösten bästa tiden, som i de flesta storstäder, antar jag!


Vad jag gillar med vår stadsdel är att jag kan gå ett kvarter bort och så känns det som om man är i en liten förort nånstans. Massa hus och fina små trädgårdar. 


Men så svänger man om hörnet och hittar ett mysigt café, som detta, där det serveras soppor och hembakat bröd. Och man kan sitta på mycket snygga utemöbler!


Sen måste jag visa den här statyn på en fontän. Visst är det lite lustigt att han har badbyxor och en hatt på sig?  Jag tyckte i alla fall att det var en lite udda kombo.


Dagens guldstjärna går till personalen på Starbucks som såg att jag stod utanför och frös medan jag väntade (på en sen Engelsman) och kom ut med ett smakprov på Crème Brûlée Macchiato! Jättegulligt, och fastän jag inte dricker kaffe så smakade det faktiskt riktigt okej! En kompis undrade om de månne läst mitt inlägg om tyskarnas brist på customer service, och ville visa att jag hade fel! Vad tror ni?


När Engelsmannen kom fick jag min Chai Tea Latte till slut!


Engelsmannen valde varm choklad och en cookie!


Så här ser det ut vid vårt Starbucks, det skulle kunna vara Starbucks i vilken annan storstad som helst! När vi var klara med vårt fikande så gick vi vidare till optikern, där jag köpte nya glasögon och linser. Bildbevis får ni om några veckor när glasögonen är klara!

10 kommentarer:

ullis sa...

Ni har det verkligen mysigt i ert område i Mûnchen. Där finns allt.

Marie sa...

Ullis - ja, här trivs jag! :)

Sofia sa...

Vilka fina foton! Ser ungefär ut som mitt närmaste Starbucks :)
Reuben och du har samma Starbucks-smak, han dricker nästan alltid Chai Tea Latte. Alldeles för sött för mig!

Ni ser ut att haft en mysig dag.

Marie sa...

Sofia - ja, jag kommer alltid på efter att jag druckit halva att det är så sa**ns sött! Men då är det för sent... ;)

Jenny sa...

Jättefina foton! jag ÄLSKAR Cremé Brûlée, så det måste vara himlen med det i kombo med kaffe....Visste inte att de hade den på buckan. Synd att jag numer är laktoskänslig.... Trevlig helg!

Marie sa...

Jenny - vilken osis! Det är visst en säsongsgrej dom kör på nu!

Annika sa...

MYSIGT inlägg!
Tycker att Munchen verkar vara en så trevlig stad, faktiskt!
OCH du, jag håller med, fåglar inne i städerna är ÄCKLGA: duvor, måsar, gråsparvar...
men bilden är TOPP!!!
Starbucks är alltid Starbucks och jag gillar dem!

Marie sa...

Annika - ja, det är faktiskt en mysig stad!

mia sa...

Alltså jag har blivit så sugen på München tack vare dig. Det är inte den typiska weekendstaden, man läser ofta inte om den i resetidningar och annat men den ser himla besöksvänlig ut. :) Blir det en weekend till våren räknar jag med bloggdate. Deal?

Happy helg fina du!

Marie sa...

Mia - absolut! :)