onsdag, november 02, 2011

Att dela med sig

Idag har Alfred och jag gjort en god gärning och donerat kläder till jordbävningsoffrena i Turkiet. Många familjer har förlorat sitt boende och snart är det vinter vilket betyder att det kan bli väldigt kallt i vissa områden. Jag samlade ihop några gamla vinterjackor, mössor och så en hel massa av Alfreds avlagda kläder (hur mycket kläder hade han egentligen?!) och så lämnade vi dom till några personer som samlar in kläder och andra förnödenheter och kommer åka ned med dom direkt. Sen jag blev mamma har jag blivit än mer känslig när jag ser barn som far illa, så det känns som ett måste att hjälpa till.

Jag har blivit lite skeptisk mot stora insamlingar, man hör så mycket om förskingrande och hjälp som inte når dit den ska. Här känns det som om den verkligen kommer att komma dit den behövs. Hoppas vi.

4 kommentarer:

Desiree sa...

Det var ett bra initiativ. Ja man får hoppas på att det kommer fram ordentligt. Det där tycker jag är svårt att veta också. Jag brukar också ge bort gamla kläder som jag inte vill ha kvar just till någon insammling.
Kram!

Marie sa...

Desiree - ja, man kan ju bara lita på människors ord, man kan ju aldrig veta att det kommer dit det ska. Men vi hoppas! :)

Sahra sa...

På SATS där jag tränar har de insamling av skor. Gympaskor, fotbollsskor, löparskor etc som skickas till tex Afrika. Jag brukar försöka samla ihop barnens urväxta skor. Känns bra. /Sahra

Marie sa...

Sahra - kanonbra ju! Jag vet att det brukar samlas in gamla glasögon också på vissa ställen.