tisdag, november 08, 2011

Bärande


Så här ser det ut ibland när vi är ute och går. Ibland är det helt enkelt för himla jobbigt att sätta ihop och släpa med vagnen när vi går ut, så då funkar babybjörnen bättre. Vi köpte ju en Babybjörn Comfort Carrier när Alfred började bli för tung för den vanliga, och hittills är vi mycket nöjda med den. Det enda som är negativt är att man inte kan ha den på ryggen och bära barnet där. Det visste vi förstås innan vi köpte den, men det är nåt vi saknar nu, när man går längre stunder så blir det tungt att ha Alfred frampå. Vi har kollat lite på Beco Butterfly, där man kan bära barnet både på framtill och på ryggen, plus att man kan flytta barnet och bärsele enkelt till nån annan när man är trött i ryggen, utan att behöva ta ur barnet ur bärselen. Tycker jag verkar smart. Nackdelen ,med den är att barnet inte kan sitta och titta framåt, något Alfred gillar att göra ibland. Tankar om den?

Vi hittade förresten ett överdrag till babybjörn, som vi slog till på när det var 75% rabbat. Riktigt praktiskt att ha eftersom det är lite svårt att klä en bebis när man ska bära den. Jag önskar att vi hade köpt överdraget redan i vintras när Alfred var liten, men men, bättre sent än aldrig!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vad mysigt han ser ut att ha det. Sonen alltså ;-)

Annika sa...

Smart!
OCH vad mysigt det måste vara för Alfie boy att få sitta sådär. Fattar om det blir tungt så det är nog bra att skaffa ngt som ni kan ta på ryggen snart.

Veronica S. V. sa...

Mysigt! :=)

Tänkte fråga här: du som gärna bakar och är gift med en engelskman: har du någonsin bakat en Christmas Pudding - har du kanske ett recept som du kan rekommendera? Är sååå sugen på att göra en iår (och även pyssla egna Christmas crackers ;) men är lite osäker på om jag kan få till det, om det går att hitta alla ingredienser i Sverige...om jag har förstått det rätt är det iaf hög tid att börja nu!

Och du...tusen tack för alla fina länkar till Fina Små Ting, blir så glad!
Blir även väldigt glad över alla andra länkar till fina saker och butiker - älskar shoppa i England helt enkelt!

/Veronica

Petra H sa...

jag har precis idag testat att åka metro och tram med Viggo i babybjörnen och det är definitivt sååå mkt smidigare än att strula med barnvagnen. Trehjulig vagn i rulltrappor är inte kul, hissar finns inte i Bryssels metro mer på nga enstaka stationer...
Ett sådant fleeceöverdrag har jag dessutom precis köpt till vår BB!

Sahra sa...

Vad underbart vackert det ser ut. Höstfärger men samtidigt vårljummet. Jag har inte haft något barn på rygg, vilket jag ångrar lite. Men jag tror utvecklingen av ryggselar har gått framåt sedan jag hade så små barn. De var nog klumpigare då. /Sahra

Marie sa...

Brysselkakan - eller hur! Du skulle se hans åkpåse också, där kan man snacka om mysigt!

Annika - ja, en tiokilosklump framtill är inget man vill släpa på alltför länge! Nu är ju den här babybjörnen bra eftersom den har ett midjebälte så mycket av tyngden hamnar där, men i långa loppet blir det tungt ändå!

Veronica - åh, jag är inte rätt person att fråga, Christmas Pudding kan vara det värsta som finns i min värld! ;) Jag tror jag aldrig har smakat en hemlagat pudding, de flesta affärer har dom så de flesta brukar bara köpa färdig i affären, för det är ju en hel del pyssel med att få till en äkta Christmas Pudding. Men lycka till om du vågar ge dig på det! :)

Petra - håller med, det är så mycket smidigare med bärsele än vagn! Vi har fyrhjulig vagn (en buggaboo) men det är inte särskilt kul ändå!

Sahra - ja, det är så härligt nu. Det finns ju såna här ryggsäckar som man kan ha lite äldre barn i, men de är ju inte särskilt smidiga att ha med sig, de nya bärselarna är ju mycket enklare och smidigare!

Lotta sa...

Dina fina killar!


Vi hade också baby björn...vår yngsta bar vi ofta omkring så. Det blir tungt tillslut så jag förstår om ni kollar alternativ.

Härlig bild!

Marie sa...

Lotta - ja, det blir ju tungt att bära framtill, Alfred blir ju inte direkt lättare heller! ;) Att bära på ryggen känns lite lättare!

Anna, Fair and True sa...

Smart överdrag! Finns kanske i UV-material för sommaren också? Har du tittat på de där Ergo baby-varianterna?