måndag, november 07, 2011

Far, jag kan inte få upp min kokosnöt


Stina skrev om kokosnötter på sin blogg. Hur hon brukar göra smoothies på morgonen, med kokosvatten och kokos från en färsk kokosnöt. Jag har aldrig riktigt fattat grejen med kokosnötter (hur öppnar man en till att börja med?) men blev väldigt sugen när jag läste om det, så när jag var i mataffären så köpte jag med en kokosnöt hem. Det här med att öppna den var inte det lättaste, men efter att ha tappat den lite försiktigt på balkonggolvet några gånger, så sprack den upp tillräckligt så jag kunde få ut kokosvattnet och öppna nöten.


Jag följde Stinas recept på smoothie. Kokosvattnet från en kokosnöt, 2 bananer, lite riven kokos (rivjärnet är min bästa vän!), lite färsk apelsinjuice, några frysta jordgubbar och så lite isbitar innan man mixar det ordentligt. Smaskigt! Matcha med lite exotisk frukt och dröm dig bort till varmare breddgrader...

10 kommentarer:

Anonym sa...

När jag läste om din kokosnöt kom jag tänka på en bild på min mellanson från 2003. Scrolla ner lite och kolla!
http://brysselkakan.wordpress.com/2010/05/29/varfor-ar-jag-har-och-han-dar/

storasyster sa...

Haha vi har oxå köpte en kokosnöt men den har vi ritat en mun på för stora pojken tyckte att kokosnöten såg ut som lillebror. Så vet inte om jag vill ha sönder den. Får väl köpa en till att ha sönder. Vi tänkte däremot hänga ut våran till fåglarna! Men smoothie lät ju oxå gott. Vi kanske kan dela med fåglarna :)

Marie sa...

Brysselkakan - haha! Såg verkar inte vara det lättaste verktyget att använda för att få upp en kokosnöt! Då föredrar jag nog min stil! ;)

Storasyster - ja, men Seb kanske påminner lite om en kokosnöt! ;) Du kanske iallafall kan ta kokosvattnet till smoothies? :)

Anonym sa...

Kan lova att han försökte med både det ena och det andra innan sågen åkte fram! Kanske de är olika svåra att öppna beroende på hur mogna de är? Hur man nu ser det ;-)

Annika sa...

Inte det lättste det inte.
Tur för mig att jag inte är så galen i kokos då. Då slipper jag öppna dessa nötter ;-)
Men bilderna är fina!!

Sofia sa...

Åh jag läste också hennes inlähgg och blev ursugen men har letat i fyra affärer i dag utan att lyckas hitta någon =(

Marie sa...

Brysselkakan - kanske är det så! :D

Annika - jag tycker kokos är riktigt gott! :)

Sofia - jag hittade min på Karstadt, har du letat där?

Sofia sa...

Hm, nej de har ingen matavdelning här i stan. Har de det hos er alltså? Får kolla på Kaufhof eller KaDeWe tror jag.

Marie sa...

Sofia - vi har en ganska stor Karstadt i närheten, kanske bara på de stora de har matavdelning? Eller så är det bara i München!

Sofia sa...

Måste bara var där isf. Men nu har jag hittat i ett fruktstånd på gatan =)