torsdag, januari 05, 2012

Koola Kumla


Igår åkte vi till Kumla. I Kumla finns typ dåliga människor (Kumla-fängelset) och skor. När jag var liten kom alla mina skor från Kavat så det är riktigt kul att vi  nu fortsätter den traditionen med Alfred. Kavatskorna görs ju i Kumla och där har de även en outlet så man kan hitta skor till bra priser. Nu hade de 25 % på alla ekologiska skor, så vi passade på att köpa ett par till Alfred, de gröna här ovanför, och så passade även min mamma på att shoppa lite, de snygga bruna kängorna. Jag föll för både de röda kängorna och de brunbeiga, men de fanns tyvärr inte i min storlek! Synd, synd, synd, för de verkade både vara sköna och snygga. Ekologiskt och gjort i Sverige, det är bra det!


Jag är faktiskt inte helt rättvis mot Kumla, de har lite mer saker där. Som ett gammalt konditori där man alltid kan hitta gott fika. Jag tjuvstartade med en semla, även fast det nästan borde vara olagligt att äta semlor i januari, men jag skyller på att jag inte var i Sverige förra vintern och kunde äta semlor då! Så egentligen äter jag inte denna semla för tidigt, bara väldigt sent!

14 kommentarer:

Desiree sa...

Har nog bara passerat Kumla men aldrig stannat till vilket man kanske borde göra nästa gång. Skorna var ju väldigt fina. De blir nog helt perfekta till Alfred. Så du har redan tjuvstartat med en semla ;-)
Det såg gott ut.
Kram!

Anonym sa...

Jättefina skor! Har inte varit på outleten där (ännu?) men ett besök på Sveas är ju aldrig fel! Har inte provat någon semla i år ännu, men det finns alldeles säkert med.../Susanne

brysselkakan sa...

Jag åt en semla i Malmö innan vi lämnade Sverige, dvs innan nyår. Galet tidigt men som sagt, det blir kanske den enda denna säsongen. Man får väl baka egna!

Anna tänker högt sa...

De där gröna kängorna stod jag och fingrade på när jag var i Stockholm, mycket mycket fina!

Barfotsgatan sa...

De där bruna kängorna i mitten slog jag till på förra vintern. Jättesköna! Vad synd att det inte fanns rätt storlek då. Fynd är ju alltid bra, eller hur! ;-)

Sahra sa...

Ok då. Du är ursäktad. Du är kanske inte ens i Sverige på fettisdagen.

Anna sa...

my oh my vilken kaffedrink!
& semla ftw!
Kavat också för den delen :)
vilken dag!

Marie sa...

Desiree - nja, du kan nog hoppa Kumla, om du nu inte är ute efter billiga skor förstås! ;)

Susanne - har du vägarna förbi så ör det värt att stanna till, kvalitetsskor!

Brysselkakan - precis! Vi får ta tillfället i akt när vi kan! :)

Anna - sjukt fina!

Barfotsgatan - bra köp där! :)

Sahra - tack! ;)

Anna - det var varm choklad...! :)

Sofia sa...

Muuuumms vad gott med semlor! Jag tycker inte det gör något att man börjar tidigt, speciellt inte när man bor utanför Sveriges gränser. :)

Marie sa...

Sofia - eller hur! Vi har dispens! ;)

Lotta sa...

Tuffa skor!

Och tjuvstarta är bra! Gillar, det ska jag också göra ;)

Kram

Annika sa...

Klart du ska äta semlor. Det hade jag också gjort. De är ju så goda!!
NJUT och ät :-)

Gillar dojjorna!!

Marie sa...

Lotta - det låter bra! :)

Annika - eller hur! Det gäller att passa på! :)

Anna, Fair and True sa...

Kumla och just Kavat-outletet är på min att göra-lista. Och Vingåker. Vad gott det såg ut med semla! Har inte ätit en i år än.