onsdag, februari 22, 2012

Romantik: the Lake District

Idag skriver en mängd bloggare om sina mest romantiska platser. Inne hos Annika hittar ni en lista på alla bloggare som är med.


Jag har valt att skriva om The Lake DistrictLake District är en stor nationalpark i norra England. Böljande kullar, glittrande vatten och mysiga B&Bs och pubar runt varje hörn. Har ni sett filmen om Beatrix Potter så har ni sett några av alla de vackra vyer som finns i the Lake District.
Första gången jag kom till the Lake District så blev jag alldeles paff! Fanns det verkligen såna här vackra ställen i England? Som ni kanske vet är resten av England ganska platt, så det här böljande landskapet är verkligen något annat.
Bilvägarna är inte alltid att leka med här. De är trånga, smala, går upp och ned och kors och tvärs. När vi åker här så får Engelsmannen köra och jag sitter bredvid och blundar och ber till gud att vi inte ska dö. Typ.
I England bodde vi cirka en timme från the Lake District, så vi åkte ofta dit bara över dagen för en utflykt. En gång har vi stannat över natten, och då bodde vi på det underbara Lyzzick Hall. Det var fem år sedan vi var där, men mina svärföräldrar var där i november, så dom skvallrade om att Lyzzick nu är nyrenoverat. Det är ett gammalt hus som ligger precis vid ett berg, och väl inne i huset så behöver man nästan karta och kompass för att komma dit man ska, för det är trånga prång och många trappor, precis som det ska vara i ett engelskt B&B! Maten är helt outstanding, det är absolut bland det bästa jag någonsin ätit. På kvällen var det fem rätter, och eftersom ägaren är spansk så har man en hel radda goda viner att välja mellan. På morgonen väljer man själv vad för frukost man vill ha, och jag kan verkligen rekommendera full English breakfast. Är det någon gång man ska äta det så är det här! Är man sugen på nåt mer så har dom också afternoon tea...


All den maten kan behövas, om man sedan ger sig ut och vandrar. Det finns allt från nybörjarleder till riktigt svåra. Vi tog en medelsvår led och det var kanske inte riktigt vad jag hade valt om jag hade vetat att jag skulle behöva klättra uppför en brant backe med en massa getter omkring mig. Och sen halkade jag på arslet. Då kan man kanske inte säga att romantiken flödade direkt...


Men utsikten. Utsikten är hisnande. Att få dela det här med den man älskar är romantiskt om något.


Vissa tycker att städer är de mest romantiska platserna, men för mig är det få saker som slår att få vara så nära naturen som möjligt. Att känna luften, gräset, gruset, stenarna, vinden, vattnet, att få se hur vacker naturen är alldeles för sig själv, utan byggnader, vägar och människor.


Vill man så kan man också besöka några av de små, söta städerna i the Lake District. Keswick är en liten pärla!


På vissa ställen i the Lake District så hittar man såna här små bänkar. Det är bänkar som har dedikerats till någon älskad som har gått bort, och som älskade just den här platsen lite extra och vill att man kommer ihåg dom lite extra just där. Sätter man sig på en sån bänk kan man nästan känna kärleken flöda. Romantiskt, om något!

16 kommentarer:

Ullis sa...

Vilka härliga bilder. Till det B&B skulle jag kunna tänka mig att åka.
Vandringen kan väl komma i andra hand:)

Sofia sa...

Jag älskar the lakedistrict. Var där med ett jobb för många år sedan. Tycker jättemycket om sådana bänkar också, vi har dem i parkerna här i London. Fint!

Sahra sa...

Wow. Jag måste åka dit. Jag älskar natur jag också. Trots mitt inlägg om scouterna haha. Framförallt havet. Jag måste ha hav. Det måste vara öppna landskap. Då blir jag harmonisk. Älskar dina bilder. Fantastiskt vackra och tanken bakom bänkarna är ju så romantiskt så man dör en smula.

Marie sa...

Ullis - helt klart, mat i första hand o sen kan man väl gå en sväng om man orkar! ;)

Sofia - visst är det vackert! :) Bänkarna är ju fantastiska, såg dom första gången i Notting Hill, så jag blev alldeles till mig när jag hittade dom i the Lake District! :)

Sahra - ja, det kan jag rekommendera! Jag är inte heller nån scout, men naturen älsakr jag! :)

Annika sa...

OJ vad vackert!!!
SÅ fint!
DIT vill jag också åka.
Romantiskt, mystiskt och magiskt!
Vilken plats!
Vilken vacker gest med bänkarna. Gillar verkligen den tanken!

Fourmum sa...

Så vackert!! Det där med bänkarna var ju otroligt romantiskt! Vilken vacker kärleksförklaring!

Marie sa...

Annika - ja, det är en riktig mysig plats, och en plats man inte riktigt tror finns i England! :)

Fourmum - visst är det romantiskt! :)

Lotta sa...

Helt helt helt min grej, lovely!

The lake district. Dit ska jag.

So romantic!

Anna tänker högt sa...

Såna bänkar fanns det många av i den park som var i närheten av där jag bodde i London. Mysigt att gå runt där och läsa de olika namnen och fantisera ihop en bakgrund till det. Jupp, sån är jag.

Channal sa...

Dit måste jag komma! Tack för tipset! Det ser helt underbart ut! Jag har hängt på i samma tema :-) Kram Anna

Desiree sa...

Åh vad vackert Marie. Jag tycker precis som du att naturen och vackra landskap är mer romantiskt och njutbart än städer. Sista bilden med bänken där man kan sätta sig ner och blicka ut över sjön ser ju bara så rogivande ut. Känns som man verkligen kan komma hit och koppla av. Jättekul att läsa om alla ställen som ni kära blogvänner tar upp idag. Man får upp ögonen för små smultronställen som man inte hade en aning om innan.
Kram!

Saltistjejen sa...

Fantastiskt!!! Vilket landskap! Otroligt! Och jag som varit en gång i Skottland och rest runt lite tycker att detta landskap påminner lite om just Skottland fast i "mildare" form. :-) Otroligt vackert!! Engelsk landsbygd har ett romantiskt skimmer över sig tycker jag nog rent allmänt, säkert från filmer och TV-serier.... ;-) Men just sådana här platser är ju otroligt romantiska!! Och dina bilder har verkligen gjort platsen rättvisa tycker jag! Superfina foton!
Kram!

Marie sa...

Lotta - :)

Anna - ja, dessa bänkar är ganska vanliga i England, men inte desto mindre romantiska! :)

Anna - ja, det får du boka in i resekalendern! :)

Desiree - visst får man! Riktigt bra idé som Lotta, Annika & co kom på!

Saltis - visst får man se en hel del vackra vyer på film o tv från England, men inget slår the real deal! :) Jag har inte varit så mycket Skottland, men jag kan tänka mig att de påminner lite om varandra!

Sara sa...

Ah vad fint. Har aldirg varit dar och nu kanns det som jag vill boka en resa direkt bums nu! xx

Anna, Fair and True sa...

Håller med! Trodde inte att det fanns sådana spektakulära vyer i Storbritannien!

Anna, Fair and True sa...

Håller med! Trodde inte att det fanns sådana spektakulära vyer i Storbritannien!