onsdag, mars 21, 2012

First BreakfastNej, idag blev det ingen second breakfast, men däremot en riktigt god första frukost! Är det något tyskarna kan så är det att baka gott bröd. Igår, när jag köpte croissanten, köpte jag även med lite surdegsbröd hem. Mon dieu, det är goda saker det! Lite mosad avokado, tomater, basilika, salt och peppar och man har världens godaste macka. Typ. Och så en smoothie på det, med färsk ananas, passionsfrukt, banan och citron- och apelsinjuice. Jajamänsan, då mår man bra!

10 kommentarer:

Desiree sa...

Åh detta såg ju dögott ut Marie! Jättegod, fräsch och nyttig frukost. Mums, surdegsbröd är himla gott. Prefekt att ha avocado så där på mackan som spread.
Vilken god start på dagen.
Kram!

Marie sa...

Desiree - ja, jag älskar att äta avokado så här, mums! :)

Saltistjejen sa...

Å din macka ser sååå god ut! Smoothien också men som du säger så är tyskt bröd 8eller många Europeiska bröd generellt) så GODA! Här är det svårt att få tag på riktigt gott bröd tycker jag. Om man inte villl betala motsvarande typ 50-60 kronor för ett bröd och då ha promenerat iväg en bra bit till en speciell affär/bageri/café eller liknande för att handla. Och det gör jag inte var dag direkt...
Kram!

Marie sa...

Saltis - så är det i England också, där är det svårt att få tag på riktigt gott bröd, där säljs det i stort sett bara vitt bröd i affärer o det finns inte bagerier på samma sätt som det finns i Sverige eller Tyskland, synd tycker jag!

Malin sa...

Gud så gott! Ha och jag som har avokado i kylen, nu fattas bara surdegsbrödet dårå.... om avokadon bara mogna någon gång!

Marie sa...

Malin - du får ta ut den ur kylen och lägga den bland äpplena så mognar den tills imorrn! :)

Anonym sa...

Det såg verkligen gott ut! Du som bakar så mycket - har du provat att baka eget surdegsbröd någon gång?/Susanne

Marie sa...

Susanne - ja, det har jag faktiskt, men det tar ju så himlans lång tid och är så omständligt, särskilt när det finns så gott bröd i bagerierna bara några minuter hemifrån! :) Men jag bakade kanelbullar med surdeg och det är riktigt, riktigt gott!

storasyster sa...

Mums va gott! Men snart ska det väl bli surdegsbak? Här ska det iaf bli det!

Marie sa...

Storasyster - japp, fusk-surdegsbak ska det snart bli! :)