fredag, mars 02, 2012

Quinoamuffins med jordgubbar och banan



  • 4 msk quinoa
  • 1 1/4 dl vatten
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl muscovadosocker eller 1/2 dl äppeljuice
  • 1/2 dl olja
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 isk vaniljpulver
  • 2 mogna bananer, mosade
  • 2 dl jordgubbar

Sätt ugnen på 200 grader. Koka quinoan i vattnet i cirka 15 minuter. Låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, vaniljpulver och salt i en skål. Blanda i quinoan. I en annan skål, blanda muscovadosockret (eller äppeljuicen) och oljan, bland i mosad banan och yoghurt. Blanda i jordgubbarna i mjölmixen och blanda sen ihop allting. Blanda inte för länge utan bara tills allt är blandat. Klicka i muffinsformar och ställ in i ugnen i 20-30 minuter beroende på hur stora muffinsformarna är. 


När jag gör dom här till Alfred och hans kompisar så byter jag ut sockret mot äppeljuice, som ger lite sötma ändå. De flesta vuxna föredrar dock med det bruna sockret i!

7 kommentarer:

ullis sa...

Får vi smaka såna när vi kommer?

Annika sa...

Nej, men vad gott det låter.
Quinoa i bakverk är ngt nytt för mig.
Gott!

http://livinganddreams.blogspot.com/ sa...

Tog en runda här på din blogg! Fin! I like! :)

Trevlig helg Tess

Marie sa...

Ullis - absolut!

Annika - prova det! Det blir luftigt och fluffigt med quinoa i bakverk!

Tess - tack detsamma! :)

Lotta sa...

Du har alltis så mycket gott och jag blir alltid så sugen.

Nu har jag precis tryckt i mig min pannkaka så jag är ok men jag kommer tänka på det här muffisarna senare idag...

Marie sa...

Lotta - ja, snart kommer du bli sugen! ;)

Anna, Fair and True sa...

Har inte heller provat quinoa i bakning förut!