måndag, maj 28, 2012

16 månader idagJag läste det här citatet nånstans, och sen dess har det varit i mitt minne. Så är det verkligen, dagarna kan kännas väldigt långa ibland, men sen stannar man upp och inser att Alfred idag blir 16 månader. Hur hände det? Min lilla bebis har blivit en liten människa som går runt och pekar och pratar, bygger med duplo, läser böcker (upp och ner, men i alla fall), äter mat med god aptit och dricker ur en riktig mugg. 

I helgen var vi ute och cyklade och det slog mig, när vi kom hem till garaget och låste cyklarna och gick upp till oss, att han för första gången gick själv med oss från garaget. Promenerade in i hissen och upp i trappan, förut har vi alltid burit honom från garaget. Nu stod han i hissen och flinade mot oss under sin lite för stora hjälm på sned. Då smälter hjärtat lite. En annan sak hände häromdagen, när han för första gången höll mig i handen och gick bredvid mig, utan att slita och dra. Förut har vi fått kämpa och släpa med honom, för han har verkligen en vilja av stål! Det ögonblicket har också etsat sig fast, min Alfred håller handen som en stor kille!

Och när jag kramar om honom inför kvällen, pussar honom god natt och viskar; "mamma älskar dig", och han svarar "da da däääj", med sina små knubbiga armar om min hals, då gosar jag in näsan lite extra bakom hans öra och snosar in hans doft, för jag vet, att om några ögonblick är han 15 år och vägrar kramas med mamma. Tiden flyger.

13 kommentarer:

Sandra sa...

Vad himla fint Marie. Tänk så snabbt tiden går. Och vilken stor kille han blivit er Alfred. Det gäller att ta vara på tiden säger alla. Snart är de stora. Och det ligger nog något i det. Vi njuter NU va ?
Grattis Alfred!
Kram

storasyster sa...

Tårarna sprutar!!! Skyller på gravhormonerna! Det stämmer så bra det du skriver, jätte fint!! Visst är det häftigt, vilka små egna individer de är, våra små. Månaderna flyger fram. Här firade vi nyss 18mån!!

Ullis sa...

Jag är ju inte gravid, ändå stiger tårarna i ögonen, för det stämmer så bra allt det där. Jag säger bara njuuuut. Kram och grattis stora killen.

Desiree sa...

Åh vad fint skrivet. Man märker så väl hur snabbt tiden går då man ser på barn hur de både växer och utvecklas.
Kram!

Miss Marie sa...

Sandra - visst njuter vi NU! Men det är ändå svårt att se tillbaka och inse att han som var så liten har blivit så stor.

Storasyster - kram till er! :)

Ullis - vi njuter! Kram tillbaks! :)

Desiree - ja, det är nästan läskigt hur snabbt de utvecklas! :)

petchie sa...

Åh, vad fint! Viggo har precis börjat kramas när jag håller honom och det är sååå mysigt. Kram från ett soligt och pingsledigt Bryssel

Miss Marie sa...

Petchie - visst är det härligt när man äntligen börjar få nåt "tillbaka" från barnen! :)

Anonym sa...

Så fint skrivet!
Jag älskar att vara ute och gå med lilla K, man bara sträcker ned handen och så självklart tar hon den och går där bredvid och filosoferar som bara en fyraåring kan...Njut av tiden!
Här får du något att tänka på : Mothers of little boys work from son up to son down!;) /Susanne

Saltistjejen sa...

Åååå så otorligt fint och så "precis" beskrivet. Just SÅ öär det. Dagarna kan ofta kännas "långa" men veckorna, månaderna och åren flyger fram...
Och du att kramas lite extra är något jag också försöker, MEN jag an meddela att vissa barn redan i typ 3-årsålder har en mycket bestämd uppfattning om var när och hur det får kramas. Inte samma anledning som då de är lite äldre antar jag, för "pinsamheter" har ännu inte smugit sig in, utan nu är det nog mer för att kramar ibland kan vara enormt "störande" när man är upptagen med saker. Eller för att man helt enkelt inte har lust. E svarar mig ibland när jag säger "kan jag få en kram?" Eller "Kan jag få en puss?": "Neeej mamma, du FICK ju en alldeles NYSS!!!!" och så tittar hon på mig som om hon tänker att herregud nu får hon väl ändå geeee sig!
;-)
Kram!!

Miss Marie sa...

Susanne - hmm, den får jag nog fundera lite på! ;) Ja, jag ser fram emot att Alfred ska börja prata, ska bli kul att se vad han kommer säga! :)

Saltis - men hallå, man kan ju inte kramas o pussas heeela tiden!? ;) Ja, Alfred visar redan prov på att vara viljestak, så jag fasar lite inför 2-3-4-årstrotsen! ;)

Annika sa...

SÅ sant, Marie!
Fånga det!
Fånga dagen! NUET!!
Jag vet att det inte är lätt alla gånger.
Faktum är att den dör 15-årsdagen kommer fortare än du ngnsin anar...
Grattis Alfie-boy!!

Miss Marie sa...

Annika - ja, jag har förstått att det går fort! :)

Anna, Fair and True sa...

Verkligen bra citat, det ska jag komma ihåg!